KNVB haat leden


: 05-11-2010 14:00 uur

Nieuw is het niet. De KNVB en internet, dat is geen gelukkige combinatie. Knvb.nl is waarschijnlijk de brakste site van Nederland en het door Amstel gesponsorde Teamlink is zo mogelijk nog slechter. Nu gaat de KNVB een stapje verder: mensen die wél een goede applicatie maken om wedstrijdgegevens te bereiken, worden bedreigd met juridische stappen. De KNVB haat voetbalamateurs.

Er zijn tienduizenden voetbaltams. Die spelen allemaal in hun eigen krentenbollencompetitie. Al die voetballers willen weten of ze komende zondag wel met elf man zijn. Die willen zo snel mogelijk de uitslagen weten. Een sympathiek bedrijfje maakt daar een iPad-applicatie voor. Opdat je niet met het überbrakke Teamlink hoeft te werken, maar iets hebt dat het doet. De KNVB is eigenaar van die gegevens. Prima, zij organiseren de competitie. Maar het zijn net zo goed de gegevens van ieder KNVB-lid. De KNVB is immers een vereniging. Een vereniging, die leeft bij gratie van haar leden. Dus wat doe je als je leden iets met hun eigen gegevens willen doen, iets wat het voetbalplezier alleen maar groter maakt? Verbieden.

De KNVB is de grootste sportbond van Nederland. Derhalve is het een aantrekkelijk partij voor sponsoren. En die mogen best wat terugvragen. Maar Amstelbier heeft blijkbaar wel een enorme zak knaken in de melk te brokkelen. De KNVB kan geen andere manier bedenken om die sponsorbelangen te verdedigen dan door de gegevens van álle wedstrijden, tot en met Afdeling Oost, reserve zevende klasse AH, voor zichzelf (en Amstel) te houden. Met zulke maffiapraktijken snap je niet alleen internet niet, dan heb je een hekel aan je eigen leden.

Over de auteur: Huub Bellemakers

Huub Bellemakers (1979, Tilburg) is betweter, Oost-Europa-deskundige, wielrendeskundige, voetbaldeskundige, amateurbioloog metalhead en heeft verstand van alle andere denkbare terreinen. Verder is ie vooral bescheiden. Hij is opgeleid als historicus, maar verdient z'n geld als voorlichter/internetstrateeg/marketeer/expert/vul maar iets in. Op politiek gebied is hij fan van GroenLinks, op wielergebied van alles en op drankgebied fan van bier. Meer meningen zijn te vinden op www.overalleseenmening.nl. Hij schrijft uiteraard op persoonlijke titel.

Reacties:

 1. FIFA of KNVB, uiteindelijk spreek je ze allebei uit als ‘maffia’.

 2. You tell ’em Huub! Het is mij (als sporthater) volkomen onduidelijk wat er nu precies leuk aan is aan de dingen die de KNVB doet. Ze maken voetballers stuk, ze maken het plezier van amateurs stuk en ondertussen kost het allemaal heel veel geld.

 3. splinter:

  Volbouwen die velden.

 4. Erin:

  Wij gebruiken Teamers.nl. Werkt uitstekend met een uiterst simpele manier van bedienen en simpele lay-out. Mag deze wel dan? Weird hoor, die praktijken van voetbalbonden.

 5. We vinden het erg jammer dat de KNVB gelijk zulke dreigende taal naar ons heeft geuit. Als klein bedrijfje is het dan lastig opboxen! We hebben de app dan ook uit de AppStore moeten halen.

  Wat betreft het artikel, het gaat om een iPhone-app ;-).

 6. Als je voor de KNVB een iPhone app gaat maken, dat is ook wel een beetje alsof je voor de Cosa Nostra een deal met de ‘Ndrangheta sluit, dus ja… ;)

 7. Evert:

  Je vergeet voetbal.nl Aanmelden was lang onmogelijk. Navigatie is drama, net als performance. En het bulkt van de reklame en megabanners. Voetballende burgers van NL verzamelt u, ten strijde tegen deze verplichte molochen. T-mobile, KNVB wees gewaarschuwd, we pikken het niet meer! En ja ik wil best wat betalen voor een goede site.

 8. @Evert Voetbal.nl is idd. een drama. Dat schrijf ik ook volgens mij. Dat het je niet lukt om een geod esite te maken is één ding, dat je het anderen, die het misschien wel kunnen, juridisch gaat aanpakken, is belachelijk.

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten