Brulding van de Week: Dino’s


: 03-02-2012 11:00 uur


(foto: classiccarsforsale.co.uk)

Dino was Ferrari’s benaming van een serie V6, V8 en V12 motoren waarvan de kleine V6 het beroemdst werd. De eerste uit 1956 was een aluminium V6 die als eerbetoon naar Alfredino werd genoemd, de overleden zoon van Enzo Ferrari. Deze DOHC V6 vond in 2.0 liter vorm in 1966 zijn weg op straat in een Fiat. In datzelfde jaar zag de Ferrari Dino 206 het licht. De 2.4 liter versie maakte van de Dino 246 in 1968 een hit. Meer anoniem achterin de Lancia Stratos vanaf 1974 zelfs een winnaar. Opgepompt werd het de legendarische rallykampioen.

Lees verder op Asfalt.DeJaap.nl >>>

Over de auteur: Michiel Mans

Michiel Mans Michiel Mans wroette nog draaiend met Windows 95 op het internet. Zo oud is hij al. Voor TPO verzorgt hij wekelijks de serie Mans En Garde, over militaire techno, krijgsgeschiedenis en aanpalende zaken.

Reacties:

Comments zijn gesloten