Republikeinse partij legt zich neer bij het onvermijdelijke


: 12-03-2012 12:00 uur

Morgen gaan Republikeinen in drie staten naar de stembus om hun voorkeur voor een presidentskandidaat kenbaar te maken. Waar Hawaii als één van de meest Democratische staten van het land nauwelijks relevant is, staat er in het diepe zuiden van Alabama en Mississippi wel veel op het spel. Beide staten zijn een bolwerk van conservatisme en dus een plek waar Newt Gingrich en Rick Santorum moeten scoren om geloofwaardig te blijven, terwijl een derde plek voor Mitt Romney niet onverwacht zou zijn. De peilingen laten echter een ander beeld zien. Morgen kan de favoriet voor de nominatie zomaar voor het eerst een serieuze optie blijken te zijn voor een conservatief publiek.

Lees verder op WarRoom.DeJaap.nl >>

Over de auteur: Adriaan Andringa

Adriaan Andringa Adriaan Andringa (1983, Den Bosch) groeide op in een Gristelijk dorp in het hartje van de Veluwse bible belt. Hij werd vervolgens Leidsche Corpsbal, wedstrijddebater en politiek junky. Tegenwoordig is hij bestuursadviseur van de wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs in Den Haag. Hij ontleent zijn gevoel van eigenwaarde aan zijn vrienden en followers op social media, drinkt teveel whisky en houdt van politieke polemiek. Voor ThePostOnline is hij Amerika-expert. Twitter: @AdriaanAndringa

Reacties:

Comments zijn gesloten