Verkiezingen in Mexico: de zuiderbuur lijkt meer op de VS dan je denkt


: 19-04-2012 16:00 uur

De campagne voor de Mexicaanse verkiezingen is begonnen: op 1 juli kiest het land een nieuwe president. Waar drugsgeweld alle koppen de laatste jaren heeft gedomineerd, is er natuurlijk ook meer aan de hand in het land. Dit is de eerste van een serie blogs die poogt in grote lijnen enkele belangrijke thema´s in het grootste Spaanstalige en op een na grootste katholieke land ter wereld in kaart te brengen. Ongeveer een jaar geleden bezocht ik voor een reportage voor Trouw de deelstaat Guanajuato. Het is een adembenemend mooi stukje Mexico: glooiende landschappen bedekt met maïzvelden, afgewisseld door monumentale koloniale steden als Guanajuato Stad en San Miguel Allende maken het tot een van de aantrekkelijkste plaatsen in het land om te bezoeken.

Lees verder op DeJaap >>>

Geen Reacties

Reacties zijn gesloten