Anarcho-kapitalisme in Amerikaanse politiek


: 27-04-2012 12:00 uur

De ‘Themaweek Kapitalisme’ van DeJaap loopt op haar einde, en dus is dit een mooi moment om aandacht te besteden aan een bijzondere vorm van kapitalisme die vooral in Amerika haar weg in het politieke domein heeft gevonden. Maandag werd hier al uitgelegd dat het kapitalisme ingebakken zit in de ziel en het vrijheidsdenken van elke Amerikaan, maar bij de een gaat dat verder dan bij de ander. Zeker de beperkte doch aanwezige populariteit van Ron Paul tijdens de Republikeinse voorverkiezingen dit jaar, laat zien dat het Amerikaanse politieke landschap ontvankelijk is voor kapitalisme in haar meest extreme vorm: het anarcho-kapitalisme. Waar de meeste Europeanen, verspreid over een volledig politiek spectrum, van mening zijn dat staten en overheden van toegevoegde waarde zijn, is dat in Amerika niet altijd het geval.

Lees verder in de WarRoom >>

Over de auteur: Adriaan Andringa

Adriaan Andringa Adriaan Andringa (1983, Den Bosch) groeide op in een Gristelijk dorp in het hartje van de Veluwse bible belt. Hij werd vervolgens Leidsche Corpsbal, wedstrijddebater en politiek junky. Tegenwoordig is hij bestuursadviseur van de wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs in Den Haag. Hij ontleent zijn gevoel van eigenwaarde aan zijn vrienden en followers op social media, drinkt teveel whisky en houdt van politieke polemiek. Voor ThePostOnline is hij Amerika-expert. Twitter: @AdriaanAndringa

Reacties:

Comments zijn gesloten