De Obama-campagnes zoektocht naar een pakkende slogan


: 02-05-2012 12:00 uur

De meeste Amerikanen kennen de slogan van de Obama-campagne uit 2008 nog wel: “Change We Can Believe In”. Na de voorverkiezingen werd dat veranderd naar het minder idealistische en meer praktische “Change We Need”. Met slechts twee slogans blonk de Obama-campagne van 2008 uit in consistentie, iets dat uniek is voor een politieke campagne. Hoewel een slogan misschien oppervlakkig lijkt, zegt het iets fundamenteels over de campagne. En het ontbreken daarvan zegt nog iets veel fundamentelers. Dat is waarom de Obama-campagne deze week voor 2012 haar nieuwe slogan hoopt te hebben gevonden in “Forward”. Maar of deze – in tegenstelling tot haar vier snel verworpen voorgangers – wél blijft hangen, is de vraag. En wat zegt het over de campagne als ze geen slogan kunnen vinden die blijft plakken?

Lees verder in de WarRoom >>

Over de auteur:

Victor Vlam Victor Vlam (1984, Eindhoven) is Amerika-kenner, debatexpert en Apple-liefhebber. Victor is opgegroeid in Amerika en voerde in 2008 campagne voor zowel Barack Obama als John McCain. In het verleden werkte hij voor Debatrix, waar hij ondermeer landelijke politici trainde in debatvaardigheden. Daarnaast is Victor regelmatig in de media te zien om politieke speeches en debatten te analyseren (nrc.next, BNR Nieuwsradio, EenVandaag). Victor is voorzitter van de Nederlandse Debatbond.

Geen Reacties

Reacties zijn gesloten