Twee redenen waarom Obama tóch herkozen kan worden ondanks een slechte economie


: 16-05-2012 13:00 uur

Terecht of onterecht, Amerikanen houden hun president verantwoordelijk voor de economie. Geen enkele president sinds Franklin Roosevelt in de crisisjaren dertig werd herkozen met een werkloosheid van boven de 7,2 procent. In november zal volgens de meeste economen de werkloosheid daar nog flink boven zitten. Wil President Obama dus herkozen worden, dan moet hij dat doen in de slechtst denkbare economische omstandigheden. Dat is een hele opgave. Toch zijn er twee redenen waarom Obama in deze tijd wél een tweede termijn kan krijgen van de Amerikaanse kiezer.

Lees verder in de WarRoom >>

Over de auteur:

Victor Vlam Victor Vlam (1984, Eindhoven) is Amerika-kenner, debatexpert en Apple-liefhebber. Victor is opgegroeid in Amerika en voerde in 2008 campagne voor zowel Barack Obama als John McCain. In het verleden werkte hij voor Debatrix, waar hij ondermeer landelijke politici trainde in debatvaardigheden. Daarnaast is Victor regelmatig in de media te zien om politieke speeches en debatten te analyseren (nrc.next, BNR Nieuwsradio, EenVandaag). Victor is voorzitter van de Nederlandse Debatbond.

Geen Reacties

Reacties zijn gesloten