ThePostOnline

Ondertussen op het partijkantoor van GroenLinks

18-05-2012 20:00

‘Dames en heren. Dames en heren! Ja, ja bedankt. Stilte. Bedankt. U ook meneer Thissen, als ik vraag om stilte geldt dat ook voor u. U heeft vandaag al genoeg gezegd, denkt u niet? Achter mij op het scherm zien we Jolande, die praat vandaag mee via een Skype-verbinding. Jolande, welkom. Oké. Zoals u allemaal wel heeft gemerkt is het niet onopgemerkt gebleven dat wij Tofik..eh…nouja, dat we Tofik zeg maar terug hebben gefloten. Dat is niets persoonlijks. In tegenstelling tot wat sommige media beweren is dat niet omdat hij Marokkaans of homo is. NIET dus, dat is niet zo. Wij discrimineren niet in deze partij. Ja op leeftijd, maar dat telt niet mee. 

Wat? Ja, ja mevrouw Halsema, u mag zo uw vraag stellen. Zo meteen, dus niet nu, maar straks. Anders gooit u er even een tweetje uit, dat doet u toch zo graag? Wat? Partijdemocratie? Moet u horen, u bent nu gewoon GroenLinks-lid, dus u mag zich er niet mee bemoeien. Niet, dat is niet waar. Wij zijn wel democratisch, en wij luisteren wel naar onze leden. Ik ga u nu negeren mevrouw Halsema.

Goed, wij hebben deze bijeenkomst georganiseerd om het te hebben over het gevalletje Tofik. Wij hebben Tofik terug moeten fluiten, want Tofik schendt nou eenmaal regel nummer 1 van ons campagneprotocol. En die is heel duidelijk, dat weet Tofik ook. Tofik is hier trouwens ook, hij staat hier voor mij, vlak voor het podium. Hij is wat klein, daarom ziet u hem al snel over het hoofd. NEE, dat is geen discriminatie mensen, dat is gewoon een feit. Ja, die Tofik is altijd haantje de voorste. Maar daar gaat het nu niet om. Tofik, TOFIK, nu niet boos weglopen! Tof, Tof, wil jij Tofik even halen?

Hoe dan ook. Regels zijn regels en die gelden dus ook voor Tofik. Jolande houdt zich daar ook aan. Die is ook nog niet met haar campagne begonnen. Zij gaat ook niet in DWDD zitten, niet in Nieuwsuur, en ze bazuint niet rond dat zij de passie van Tofik bewondert, maar dat ze het zelf beter kan. Dat mag gewoon niet. Dat is niet acceptabel…

O. Dames en heren. De verbinding met Sap is weggevallen. Iemand heeft de stekker eruit..TOFIK. TOFIK WAT DOE JE BIJ DIE STEKKERDOOS!’

Lamyae Aharouay kon bovenstaand verslag optekenen, aangezien zij op dit moment vermomd als stekkerdoos op het partijkantoor is.