Kereltje Pechtold en de Bilderbergconferentie

05-06-2012 16:31



Nee, ik kan er natuurlijk niet te veel over zeggen, maar zo’n uitnodiging voor de Bilderbergconferentie is iets magisch. Ik ben een half uur met mijn vingers over het reliëf op het briefpapier gegaan. De envelop was ongeadresseerd, maar er zat een prachtige dieprode lakzegel op. Volgens de overlevering gemaakt van tijgerbloed, maar dat zullen wel praatjes zijn. 

Ik ben direct bij Mark Rutte langs gegaan. Hij was al op de hoogte. “Alexander”, zei hij. “Ik was zo tevreden over je inzet voor het Lenteakkoord, dat ik de majesteit heb gevraagd je een uitnodiging te doen toekomen. Iemand die een al gemaakt akkoord bij vijf partijen in de maag weet te splitsen, die verdient een uitnodiging”, zei hij joviaal als altijd. “Hoe laat vliegen we”, vroeg ik zakelijk. Hij antwoordde dat ik dat helemaal zelf mocht weten. Rutte nam samen met de koningin het regeringsvliegtuig en daarin zou geen plaats voor mij zijn. “Een akkoord maakt geen minister”, lachte hij.

Banaal
Dat ik de uitnodiging niet aan mijn verbluffende toekomstvisie en charismatische optredens, maar aan Mark Rutte had te danken, sloeg me even uit het veld. Zo banaal, zo LinkedIn, zo Google Wave-invite, dacht ik. Maar ach, binnen is binnen, verzekerde ik mijzelf. Begrijp me goed – al kan ik er natuurlijk niet te veel over zeggen – ik hecht zeer aan democratie en transparantie. Voor een D66’er is dat net zoiets als de gekozen burgemeerster; het zijn kroonjuwelen, maar ze moeten niet tussen jou en het pluche komen te staan.

New World Order
In het vliegtuig bedacht ik charmante grapjes om Henry Kissinger voor me te winnen. Ik oefende filosofische gesprekken met senator John Kerry over het belang van strijdkrachten voor een stabiele wereldpolitiek. Binnen enkele dagen zou ik deel uit maken van de politieke en maatschappelijke elite, ingewijd zijn in de geheimen van de New World Order en toetreden tot de top van de neo-feodale pyramide – waar ik natuurlijk niet te veel over zou kunnen zeggen. Ik, Alexander Pechtold, geboren te Delft, zou te horen krijgen waarom de JSF onmisbaar is voor de laatste versie chemtrails, waarom de MSM het ESM structureel onderbelicht, waarom de Arabische revolutie voor de CIA noodzakelijk was in de strijd tegen de Chinezen en wie toch die Joris Demmink is waar al die kinderen het over hebben. En daar wil ik al helemaal niet teveel over zeggen.

Virginia
Bij aankomst in Virginia werd ik opgewacht door Mark Rutte. Hij bracht me naar mijn hotel. Op samenzweerderige toon loodste hij me een achterkamer in. Daar lag een enorme stapel dossiers, afspraken en akkoorden. Alles wat Rutte die drie dagen besprak, moest ik voorbereiden om door de Tweede Kamer te loodsen. “Dat wordt een uitstekend Herfstakkoord, Alexander. En misschien wel een ministerspost”, lachte Rutte joviaal. Het hotel ben ik die drie dagen niet uit geweest, dus verder kan ik er niet te veel over zeggen.

Beeld: Coon’s Fotoneuqs

Jeroen Weghs is te volgen op Twitter