Marco Rubio steeds duidelijker favoriet in veepstakes


: 09-06-2012 12:39 uur


Tijd voor een rondje veepstakes, oftewel speculatie over wie er straks naast Mitt Romney staat in de strijd voor het Witte Huis. Bertine Moenaff zette de mogelijke kandidaten al eens op een rijtje, en gister werd tijdens een Conservative Political Action Conference in Chicago een peiling gehouden onder conservatieve leiders. Aangezien Romney zelf weinig activisme lijkt te inspireren bij de conservatieve vleugel van zijn eigen partij, lijkt het waarschijnlijk dat hij een running mate zal kiezen die bij die vleugel wel wat los maakt. En dus biedt de peiling van gister een goede aanleiding voor speculatie, waarbij Marco Rubio steeds duidelijker favoriet lijkt te worden. De hele uitslag?

Kandidaat Procent
1 Marco Rubio 30,4
2 Chris Christie 14,2
3 Paul Ryan 9
4 Rand Paul 8
5 Bobby Jindal 7
6 Rick Santorum 5

Over de auteur: Adriaan Andringa

Adriaan Andringa Adriaan Andringa (1983, Den Bosch) groeide op in een Gristelijk dorp in het hartje van de Veluwse bible belt. Hij werd vervolgens Leidsche Corpsbal, wedstrijddebater en politiek junky. Tegenwoordig is hij bestuursadviseur van de wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs in Den Haag. Hij ontleent zijn gevoel van eigenwaarde aan zijn vrienden en followers op social media, drinkt teveel whisky en houdt van politieke polemiek. Voor ThePostOnline is hij Amerika-expert. Twitter: @AdriaanAndringa

Reacties:

Comments zijn gesloten