De gretige leegte van de VVD

Het moet eerlijkor!

: 15-06-2012 16:16 uur

Het CDA is een gezegende partij. Qua Bijbelkennis doet ze al gauw brons na SGP en CU. Niet verkeerd. Maar nu heeft het appèl waarlijk het licht gezien. Schoon gespoeld als een Augiasstal. Opgerot de smurrie en de afscheiding. Inclusief dwarsliggers als Ferrier of Koppejan. We kijken naar Bleker alsof ‘ie vergast in een grijper hangt. Geruimd heet dat in landbouwjargon. Rot op richting Boer Koekoek, naar de vergetelheid van de ponymishandelende quasipoliticus.

Het CDA is nu een herboren partijtje. Fris en frank ChristenUnie-light. Een paar zeteltjes, niet noemenswaardig. Afstand gedaan van de macht en dus per definitie niet gecorrumpeerd. Onomkoopbaar. Niemand geeft er immers nog een cent voor. Zeker de man in bonus Jan Kees de Jager niet. Wat houdt dat eigenlijk in, een relatie met een man? Het voldoet te weten dat Jan Kees rally rijdt. Piloot is zelfs. Meer kan je toch niet verwachten van een bestuurder in een spilpositie. Zelfs de heimelijk rokende onbedaarlijk rechtlijnige Ab Klink kan daar niet aan tippen, en houdt zich wijselijk gedeisd. Neem het maar eens op tegen een superieure, onverslaanbare lijstaanvoerder als Sybrand van Haersma Buma. Favoriet bij per woord afgerekende stukjesschrijvers à la Bert Brussen (vzmh). Waarbij onbezoldigde ondergetekende vanwege vier keer woordwaarde in het niet zinkt: Sybrand van Haersma Buma – what’s in a name? Nothing. But money.

” Er is geen betere manier om het moslimfundamentalisme te bestrijden dan het bevorderen van het welzijn en welslagen van de moslim. “

Verhagen, de beste politicus van zijn generatie: afgevoerd. De mond gesnoerd. De toekomst ligt in het verleden. Niet langer tamboereren wij op de Heilige Geest. De ware christen is een frisse Friese Realpolitiker.

Aal
Dan is er het geheime wapen. Haar naam is Mona. Hoe komen wij als CDA terug op landbouw? Het is eenvouds verlicht: span een Volendamse voor de wagen. Zo heroveren wij Landbouw en Visserij. Mona van de paling. Mona van de haringstand. Aanstonds gelauwerd zal het zijn: Mona in de ridderstand. Nee niks van Haersma Buma, we gaan voor het onnavolgbare traject van de ministeriabele wethouder, de provinciaal met landelijke aspiraties, de locale politicus die Europa op zijn kop zal zetten. Mona, onthoud die naam. Een moedig moederende running mate. Mona van Team Mona, de vrouw van de uroloog.


” De negentiende-eeuwse natiestaat is ten einde. “

Realistische palingvissers, dat zijn we. Let wel: realisten. Geen opportunisten. Daarvoor moet je bij de VVD zijn. In de flank gedekt door D66 (u bent zo’n liberaal van de oude stempel? vooruit, kom maar bij ons) wordt vol ingezet op het inhoudsloze rücksichtslose volksempfinden dat opgeld doet sinds Geert en zijn gebral over kliek en elite. Als Geert werkelijk weet had van de wereld wist ‘ie dat Islam versus het Christendom een kwestie is van geboortecijfers en daarmee van welstand. Er is geen betere manier om het moslimfundamentalisme te bestrijden dan het bevorderen van het welzijn en welslagen van de moslim. Waarom denk je dat die vermaarde vijfde kolone in Israël, de Israëlische arabier, de moslim met het joodse paspoort, zich niet roert? Precies, vanwege zijn eigen welbevinden, de kans van slagen van zijn kinderen.

Uitzichtloos
Nederland is een fictie. We leven in Europa, samengesteld uit regio’s. De toekomst is aan de plaatselijke Mona’s. En hier en daar een Angela. De negentiende-eeuwse natiestaat is ten einde. We leven in een globaliserende wereld die de grimas van de haat inruilt voor de begrijpende glimlach.

” De ware christen is een frisse Friese Realpolitiker “

Het is tijd om Emile Roemer te doen presideren over de abdicatie van de Koningin. Om met Meindert Feddema te spreken: de elite verdwijnt. Niemand minder dan Mark Rutte zal zijn achterban voorgaan.

Een zeteltje of wat. De leegte van de VVD. Het grote gebrek aan ideeën. Idolaat van een Bolkestein of zelfs een Wim Kok. Een vaag gebaar naar een verdwenen verleden. Naar de Eurofielen die het lot van dit land bezegelden toen Geert nog van de VVD was en Rutte werd afgewezen voor een baantje bij een Rotterdams orkest.

Vreemd kan het lopen. Maar gewoon is het nooit geweest. En altijd de les die de onverbeterlijken van de VVD niet willen leren: gretigheid leidt tot leegte.

Reacties:

 1. “Waarom denk je dat die vermaarde vijfde kolone in Israël, de Israëlische arabier, de moslim met het joodse paspoort, zich niet roert? ”

  Waarop baseer je dat?
  Ten eerste zijn de meeste christenen, ja die bestaan ook, en de jaren dat ik er woonde, en dat is toch al weer zo’n 20 jaar geleden, waren de verhoudingen tussen de moslim arabieren en de joden die van een gewapende vrede.

  Je hebt moslim enclaves waar joden toch echt niet welkom zijn, en je hebt stadjes waarin totale segregratie plaatsvindt met reguliere uitbarstingen van religieus geweld. En dan praat ik niet over de extreem orthodoxen, maar run of the mill burgers.

  Ten hede dage zijn er heuse nogo area’s waar een jood zich beter niet kan begeven.

  Het is een groot probleem voor de israelische regering, want zoals overal, is hun geboorte ratio erg hoog en hun economische producviteit erg laag.

 2. @Petrossa

  Ja, er zijn spanningen met moslims in Israel.
  Maar ze voelen zich er wel beter thuis dan Marokkanen in Nederland …..

  http://likud.nl/2012/06/peiling-meeste-arabieren-willen-in-israel-wonen/

 3. Tsja peiligen.

  Waar woont u liever in democratisch Israel of Iran? 100% succes rate.

  Dat ze er liever wonen is duidelijk, als sinds 1920 varen de moslims in de regio wel bij joods geld.

  Dat daarentegen de interreligieuze verhoudingen daarom goed zijn is iets heel anders. De aanname van de OP dat als je moslims goed behandeld ze daarom dus niet radicaliseren is echter onhoudbaar,

  Waarin OP de vergissing maakt is dat je Moslims hebt en moslims, zoals er Gristenen en christenen zijn.

  Traditionele Moslims die 5 keer bidden en de koran volgen kunnen never nooit niet accepteren dat joden zelfs maar op gelijke voet staan. Dat mag nou eenmaal niet want allah is de enige ware en de rest zijn beesten, onmensen, ongelovigen.

  Als je dat soort mensen goed behandeld zien ze dat als bevestiging dat ze daar recht op hebben uit hoofde van hun superieuriteit. Daarna trappen ze je net zo hard grond in.

  Dan heb je de moslims, diegene die in een islamisitche omngeving zijn opgegroeid maar niet echt practiseren omdat ze niet echt gelovig zijn. Die zal het een worst wezen.

  Dus de sweeping statement van de OP getuigd van een oppervlakkige kennis van zaken en een flinke dosis naiveteit

 4. Ik bedoel maar:

  In the month of May, firefighters dealt with 1,759 blazes in open areas around that part of the capital, according to Jerusalem Fire and Rescue Services spokesman Asaf Abras. Considering that the Jerusalem district usually deals with about 8,000 such events during the entire year, the number is staggering.

  The spokesman noted that because this year’s arson attacks seemed to be coming from non-haredi or Arab neighborhoods, he was not sure if meetings with community leaders would produce such effective results.

  http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=274097

 5. Franco Nahar:

  Ondanks de negatieve gevolgen van de Tweede Intifadah voor de verhouding tussen Joden en Arabieren, zijn de Israëlische arabieren bezig met een gestage opmars. Steeds meer arabieren bekleden hoge functies in de staatsorganen; onlangs werd een Arabische moslim benoemd tot hoofd van de Israëlische Kustwacht en er zijn Arabische rechters en leden van de Knesseth. Dat zijn ontwikkelingen waar we in Nederland nooit iets over horen omdat de westerse media al decennialang een lastercampagne voeren tegen de Joodse staat en dergelijke berichten daar niet in passen. Om nog maar te zwijgen van de arabieren die om verschillende redenen (bijv. homosexualiteit) de Westbank ontvluchten en zich in Israël vestigen.

 6. Er bestaat naar mijn gevoel geen twijfel over het democratisch gehalte van de staat Israel.

  Er bestaat m.i. gerede twijfel over de stelling dat als je moslim arabieren ‘goed’ behandeld (wat dat dan eigenlijk mag betekenen) dat je daarmee dan radicalisatie voorkomt.

  DIE stelling is m.i. onhoudbaar. Israel wordt er door de OP bijgesleept als ‘voorbeeld’. Ik wilde alleen die stelling betwisten. Israelische arabieren gedragen zich niet ‘goed’ omdat ze ‘goed’ behandeld worden, maar omdat bij voorbaat een moslim arabier die bereid is in Israel te wonen al aantoont minder geneigd te zijn tot extremisme.

  De OP draait de zaken om en komt daarmee tot een zeer oneigenlijke conclusie: Als wij nu maar lief (tolerant) zijn dan zal het allemaal wel goed komen. (De Popper paradox heeft de OP nog niet van gehoord klaarblijkelijk.)

  Een twijfelachtige drogredenering die eigenlijk allang door de feiten is ingehaald, aangezien ergens moslims zo goed behandeld worden als in Europa, duizenden malen beter dan in hun land van oorsprong, en toch radicalisatie hier hand over hand toeneemt.

  In Duitsland is het al zo ver dat je door de duitse politie wordt tegengehouden als je als vrouw niet in een boerka naar een publieke salafisten demonstratie gaat omdat dat aggressie zou opwekken.

  In Belgie, nou ja wat kan je zeggen: Molenbeek.

  In Frankrijk, Machinegeweervuur van AK47 in kansenwijken is aan de orde van de dag. En gericht op politieauto’s. Diverse agenten zijn al gesneuveld.

  Hier, de Hofstandgroep nog in het geheugen?

  Denemarken, Zweden het is een groot radicaal haatfeest.

  En dan komt de OP met een slap knuffel verhaal dat als wij nu maar lief zijn dan zijn zij dat ook. Soms vraag ik me wel eens af op welke planeet deze schrijvers wonen?

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten