Business

DeJaap.nl en Campus.TV starten joint-venture

03-07-2012 16:12

Online-opinieplatform De Jaap en studentenzender Campus TV voegen hun redacties samen en starten een joint venture. De nieuwe site, die thepostonline.nl gaat heten, wordt onderdeel van De Jaap. Oprichter Bert Brussen van De Jaap en Mark Koster, eigenaar van Campus TV, hebben dat vanochtend bekendgemaakt.

Samen hebben de twee sites een bereik van 150.000 unieke bezoekers per maand onder een hoger opgeleide doelgroep. De Jaap, dat in 2009 startte, is een kweekvijver voor blog-talent en opiniemakers. Campus TV werd in 2006 opgericht en fungeert als succesvol opleidingsinstituut voor jonge tv-makers en aankomende journalisten.
Met de redactionele samenvoeging hopen De Jaap en Campus TV uit te groeien tot een platform voor hoogwaardige internetjournalistiek.

De twee eigenaren hebben de intentie uitgesproken om in de nabije toekomst verdere samenwerking te onderzoeken. Campus TV exploiteert naast de website een productiebedrijf dat video materiaal en redactionele producten levert aan het bedrijfsleven, non-profitinstellingen en mediapartijen.

Bert Brussen, die de hoofdredactie gaat voeren, zegt over de samenwerking: ‘Door het samenvoegen van Campus TV met De Jaap lijmen we twee onafhankelijke internet-merken aan elkaar die beiden zijn ontstaan uit de passie van jonge journalisten en talentvolle tv-makers.’

Mark Koster, oprichter en eigenaar van Campus TV, zegt over de joint-venture: ‘Tussen het makkelijke populisme op internet en de overtik-brigades valt De Jaap op door zijn onafhankelijkheid en zijn pogingen om eigen verhalen te brengen. Bert is onze eigen Polder Adriana Huffington en ik ben er trots op dat we samen kunnen bouwen.’ Brussen en Koster zijn in gesprek met investeerders.