Twitter: Michelle Obama vermorzelt Mitt Romney

IMG_2517

: 07-09-2012 16:33 uur

CHARLOTTE, North Carolina – De eerste dag van de Democratische conventie was meteen al een groter succes dan de conventie waar Mitt Romney als presidentskandidaat van de Republikeinen gelanceerd werd. In ieder geval op de Twitters.  Na één dag werd er al net zoveel over de Democraten getweet (4 miljoen tweets) als over de Republikeinen in de drie dagen dat hun conventie duurde.

Michelle Obama was de ster van de eerste avond en blies niet alleen het dak van de Time Warner Cable Arena eraf, ook Twitter ontplofte. Bij haar opkomst op het podium alleen al gingen er 16.000 tweets per minuut over FLOTUS de lucht in, terwijl ze nog geen woord had gezegd. Op haar hoogtepunt haalde ze 28.003 tweets per minuut, maar liefst twee keer zoveel als de 14.289 tweets per minuut van Mitt Romney. Ook haar Republikeinse rivale Ann Romney, liet ze ver achter zich. De wannabe First Lady van de GOP bleef steken op 6.195 tweets per minuut. Michelle versloeg zelfs manliefs State of the Union, die 14.131 tweets per minuut haalde.

De keynote spreker van de eerste avond, rijzende ster en burgemeester van San Antonio, Texas, Julián Castro haalde een hoogtepunt van 11.503 per minuut. Een betere score dan welke Republikeinse conventiespreker dan ook, op Romney zelf na. Bill Clinton deed het minder dan Michelle Obama, maar ook beter dan Mitt Romney met een hoogtepunt van  22.087 tweets per minuut. Uiteindelijk brak president Obama op de laatste dag van de conventie toch weer alle records met zijn speech:  52,756 tweets per minuut. In totaal zijn er meer dan 9,5 miljoen tweets over de Democraten in Charlotte, North Carolina verstuurd, dat is is meer dan het dubbele van wat de Republikeinen bereikten.

 

Over de auteur: Bertine Moenaff

Bertine L. Moenaff (1983, Apeldoorn) komt oorspronkelijk uit Ugchelen, Parel van Gelderland 1986. De studies Frans en Sociale Psychologie brachten haar naar de VU in Amsterdam. In 2010 werkte ze enkele maanden voor Anthony Weiner in het Huis van Afgevaardigden, en sindsdien is ze redelijk verslingerd geraakt aan de Amerikaanse politiek. Voor haar volgers op Twitter doet ze live verslag van alle GOP debatten in de nacht. Gedijt prima bij weinig slaap, maar is daar wel heel goed in.

Reacties:

 1. FJ Bekkering:

  Het feit dat er meer getweet wordt bij een Democratisch event is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat Twitter een nieuw fenomeen is. De kiezers van de Republicans zijn toch over het algemeen ouder en conservatiever. De nieuwe hippe smartphone gebruikende (oudere) jongere, zal ook meer geneigd zijn een sympathisant van Obama te zijn dan van Romney.

 2. Peter Kraus:

  Ik zie minder foto’s van de Democratische Conventie dan van de Republikeinse Conventie hier. Kwam dat door de slechtere organisatie, of moeten die foto’s nog komen?

 3. Jasper:

  Altijd dat gezwam over Twitter. 140 tekens ruften die meestal niet verder gaan dan: zit nu op de tram te wachten, ga zo lunchen, zit nu lekker te schijten, etc. Wat een overschat medium.

 4. Bertine:

  @2 komt nog meer excuses voor de vertraging. Dnc was idd BEROERD georganiseerd, al vanaf moment van aanmelden in de winter

 5. Peter Kraus:

  @Bertine

  “Dnc was idd BEROERD georganiseerd…”

  De correspondent van NRC Handelsblad klaagde daar ook al over. Het verbaast mij niets. De DNC zit vol ambtelijke types die nog nooit een echte baan hebben gehad. Dan krijg je dat soort dingen.

  Wat mij wel heeft verbaasd is dat men zich bij de toegang moest identificeren met een Photo ID. Binnen werd immers gestemd. De Democraten zeggen dat ze daartegen zijn, omdat het racistisch is of iets dergelijks. Ze doen het zelf echter ook.

 6. Bertine Moenaff:

  @1 Twitter is zeker niet representatief, maar dat er meer over getweet wordt wil niet zeggen dat dat allemaal positief is. Sentiment wordt overigens wel bijgehouden door Twitter hier https://election.twitter.com/ en daar doet Obama het idd beter dan Romney. Maar van een schaal van 1 tot 100 waarbij 1 heel negatief is en 100 heel positief, zat O lange tijd rond de 20 met een piek naar 50 na de conventie. Die index is natuurlijk geen vervanging van peilingen, maar begreep dat de schommelingen wel gelijk opgaan.

  @5 DNC draaide voor een groot deel op vrijwilligers en die waren gewoon slecht uitgerust. Geen eenduidige informatie, geen communicatie, drama. En de locatie was gewoon ook kleiner en iets minder luxe dan in Tampa.

  Media moesten zich ook identificeren. Heb zelf altijd gesteld dat ID-plicht terecht is, maar dat het is wel verdacht is dat Republikeinen het er zo snel doorheen willen drukken wanneer er een oververtegenwoordiging is van bepaalde bevolkingsgroepen onder de mensen zonder photo-id.

 7. Peter Kraus:

  De groep zonder Photo ID is volgens de overheid kleiner 1%, en in de staten die nu identificatie verplicht stellen zijn uitgebreide campagnes die uitleggen hoe men bij het plaatselijke motorrijtuigenkantoor een Non-Driver ID krijgt. Een Photo ID heeft men ook nodig voor AOW, Medicaid, Medicare, food stamps e.d., dus de belanghebbenden krijgen dan iets dat ze voor andere zaken ook kunnen gebruiken.

  Na de verkiezingen van 2008 zijn er in 11 staten meer dan 55 veroordelingen geweest voor fraude, en die fraude kwam volledig ten goede aan Democraten. In 2008 kreeg Obama in Philadelphia 81% van de stemmen. Volgens de projecties zou hij echter ongeveer 70% hebben moeten krijgen. Dat verschil is verdacht groot, en het is geen wonder dat de Republikeinen vaart zetten achter identificatieplicht.

  In onze staat is geen identificatieplicht bij verkiezingen. Men vertelt hoe men heet, en dan moet men een handtekening in een lijst zetten naast de naam. In die lijst staan de handtekeningen al afgedrukt, zodat talentvolle kopieerders gemakkelijk kunnen stemmen op de naam van overledenen. De kiesregisters staan vol met namen van overledenen en van personen die naar een andere staat zijn verhuisd. Dat is zeer fraudegevoelig.

 8. Jasper:

  @Peter

  Mag ik vragen in welke staat je woont?

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten