Fotoserie: de wapens van Hezbollah

hez9

: 13-09-2012 14:48 uur


CC-Foto’s: Israeli Defence Force.

Over de auteur: Bert Brussen

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Bewust kinderloos. Persoonlijk motto: 'Het leven een hel'.

Reacties:

 1. marc:

  Niet veel bijzonders dus.
  Doe ter vergelijking ook eens een fotoserie van de “wapens van Israël”. Er is op het net vast vanalles te vinden mbt tanks, clusterbommen, straaljagers, fregatten en kernwapens.

 2. Pieter:

  @Marc
  Nee helemaal niet bijzonder zeker als je het met de “wapens van de VS” vergelijkt.
  Toch als ik dan ook de politieke ideologieën vergelijk vind ik het toch wel een indrukwekkende fotoserie worden.

  Maar om je toch een puntje te geven Zionisten zijn eng. Er zijn alleen wel anderen die ik enger vind

 3. JM:

  Ach, wapens zeggen niet zoveel. Het gaat erom wat je er mee doet. Zelfs met louter 10 lugers ben je in een house to house combat al trefzeker en effectief.

  Mits de tegenstander niet hele dorpen tegelijk wegvaagd met cluster bommen :-)

 4. Diadorim:

  In 1967 versloeg het IDF de Arabische legers van 7 landen in slechts 6 dagen. Op de eerste dag was de hele Egyptische luchtmacht al vernietigd. Dit wordt beschouwd als de grootste militaire overwinning sinds 1945.

  Israel heeft in 1973 Arabische legers verslagen dat qua organieke sterkte gelijk was aan alle Navo troepen in Europa, inclusief Amerikaanse. 4 dagen na het begin van de oorlog vernietigde het israelische leger in de grootste tankslag sinds Kursk 350 Egyptische tanks in 1 dag. Na 8 dagen stond het IDF op artillerie afstand van Damascus, had het 2 complete Egyptische legers op de westelijke Suez-oever omsingeld en lag de weg naar Cairo open.

  In 1982 schoot de Israelische luchtmacht in de grootste lucht slag sinds Korea in 1 dag 82 Syrische Migs uit de lucht zonder enige verliezen, bovendien was het de eerste keer dat een land het hele door de Sowjets geleverde SAM systeem vernietigde (SEAD “suppression of enemy air defenses.”) .

 5. Diadorim:

  @Pieter: “Nee helemaal niet bijzonder zeker als je het met de “wapens van de VS” vergelijkt.”

  De organieke sterkte van de Israëlische tank macht is na volledige mobilisering groter dan die van de Verenigde Staten..

 6. xaderp:

  Poeh Diadorim, inderdaad, Israël is onoverwinnelijk. Waarom ze dan nog bang zijn voor een stel moslims met luchtbuksen is mij een raadsel…

 7. xaderp:

  Oh wacht, Israël heeft nu eenmaal vijanden nodig, anders zouden ze zich moeten gedragen en worden beoordeeld als ieder ander democratisch westers land, en dan spat de racistische joodse staat uiteen.

  Maar dat is weer een ander verhaal.

 8. Diadorim:

  @xaderp

  Ben je zwakzinnig?

 9. Michiel Mans:

  Waarom ze dan nog bang zijn voor een stel moslims met luchtbuksen is mij een raadsel…

  Die luchtbuksen zijn het probleem niet. Nog andere wapens gezien op de foto’s Xaderp? Zoek en misschien kun je zo zelf je raadsel oplossen. Ik zal je een beetje helpen. Buizen met doosvormige opzet-hulpstukken op driepoten zijn geen landmeetinstrumenten. De verzameling groene bolvormige objecten zijn geen kerstballen. Dat horizontaal gedragen, langwerpige, ovaal groen object met grijze punt is geen vaas met achterop een zak wit plantenvoer. Veel succes.

 10. xaderp:

  @Michiel Mans; oeh, de Geheime Wunderwaffen!!! Eindelijk!! Inderdaad, tegen een paar mortiergranaten, één .50 machinegeweer en een tiental handgranaten kan het Israëli Defense? Force weinig uitrichten…

 11. xaderp:

  @Diadorim: inderdaad, tegenstanders van de Israëlische rascistische machtspolitiek zijn geestesziek, net zoals vroegah in de USSR nietwaar? Niet geheel toevallig zaten daar ook veel joden in de regering.

 12. Diadorim:

  @xaderp “rascistische” ??????

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten