Foto’s: boze aanhangers van ‘vreedzame’ en ‘tolerante’ religie

Nog meer boze molsims in Amsterdam

: 15-09-2012 10:29 uur

Update: in Sydney zijn ze nu ook Heel Erg Boos:

Police have fired tear gas at protesters in Sydney’s CBD after a demonstration against an anti-Islam film became unruly.

About 200 protesters carrying banners gathered at Sydney’s Town Hall before moving to the US consulate, which is housed in a Martin Place building.

The banners had slogans such as ‘Behead all those who insult the Prophet’ and ‘Our dead are in paradise, your dead are in hell’

The group grew bigger as it moved towards Market Street and George Street. When protesters became unruly, with some throwing bottles, police moved in.

Tear gas was fired and police dogs were used to control the crowd.

Over de auteur: Bert Brussen

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Bewust kinderloos. Persoonlijk motto: 'Het leven een hel'.

Reacties:

 1. Het resultaat van eeuwenlang incest en hersenspoelen. Zielig zootje.

 2. Ja, maar er zijn ook moderate moslims. Ergens. Niet in deze foto. Maar ze zijn ergens, heel stilletjes in een hoekje. Zwijgende meerder/minder heid (doorstrepen naar keuze)

  Veel grachtengordelaars kennen ze wel, die moderate moslims. Jammer dat ze allemaal dezelfde kennen, aan de andere kant dat maakt het tellen wel makkelijker.

 3. Wel goed om te zien dat ook de vrouwen zich niet onbetuigd laten. Girlpowerrrr!

 4. Wel weer typisch vrouwelijk om niet te weten dat het geen jood was maar een gristen die de film maakte.

 5. xaderp:

  That film had been heavily promoted on Facebook by Morris Sadek, an Egyptian-American Christian activist, and virulent critic of Islam. When protests began, the Associated Press contacted Mr Sadek, who said he’d be able to persuade the film-maker to give a telephone interview. “Bacile” told AP that he’d made the movie for $5m with donations from 100 Jews. He described himself as an Israeli Jew and a California real estate developer, but no one named Sam Bacile lives in California, and key details of his story were fabricated.

  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/search-for-mystery-director-leads-to-egyptian-fraudster-8135796.html

 6. xaderp:

  Tien mensen op de dam, @Bert Brussen, die inderdaad vreedzaam demonstreren? De krakers in Amsterdam zijn militanter…

 7. Wat wil je zeggen met je jij-bak xaderp? Dat we het maar moeten negeren en met liefde toedekken? Ik zou graag eens wat van die vrede en tolerantie zien, maar ik zie mensen die schreeuwen en de Amerikaanse vlag schofferen.

  En natuurlijk negeer je de overige foto’s waar ambassades in de fik worden gestoken, Joodse vlaggen worden verbrand en waar, zoals in Sydney, 500 man met borden waarop staat “behead those who insult muslim” en “Our dead are in paradise, your dead are in hell’ staat. Waar de politie traangas moet afvuren om ze onder controle te houden.

  Vreedzaam en tolerant hoor!

 8. Badoloch:

  @ Xaderp
  Pech voor jou dat we weten dat vreedzame protesten zinloos zijn. We kennen de islamitische massamoordenaars en opstokers lang genoeg om te beseffen hoe hoog de aantallen verziekte geesten onder hun zijn, en dat weten ze in de Arabische wereld ook: ze werden door dictators zowel gebruikt als in toom gehouden.

  Het leuke is dat hun bloeddorstige rages niets met cartoons, films, joden of Palestijnen te maken hebben – wel met hun geestelijke gesteldheid. Heb je weleens een poosje in Londen rondgelopen? Elke zaterdag liep de ene protestgroep na de andere op Trafalgar Square – het was niet bij te houden waarover ze zich steeds krijsend druk maakten. En niet één kwam op de gezonde gedachte om eens een keer een psychiater te raadplegen of er misschien een steekje bij hemzelf loszat.

 9. xaderp:

  “maar ik zie mensen die schreeuwen en de Amerikaanse vlag schofferen.”

  ach jongen, nog nooit naar een voetbalwedstrijd geweest?

  “En natuurlijk negeer je”

  Daar ga je; 1,6 miljard mensen op één hoop gooien.

 10. xaderp:

  @Badaloch; ach kijk, de joodse brigade schiet BB te hulp…

 11. Rutger Grit:

  Wat mij dan weer verbaast, Bert, is dat jij gelijk alle moslims afdoet als stelletje rabiate fundamentalisten met een neiging tot geweld. Niet dat het iets is om onopgemerkt te laten dat er ambassades bestormd worden, maar ik denk dat voor die andere 20 miljoen Caïrezen het leven gewoon door ging.
  Wat dat betreft, ben jij net zo ongenuanceerd met je kopstukje, enkel begeleid met wat foto’s en een transcript van een nieuwsbericht. Om ‘Xaderp’ dan gelijk weer een jijbakker te noemen omdat die een beetje tegengeluid laat horen…

 12. @Rutger

  Waar zijn de protesterende moderate vredelievende moslims? Ik heb er precies 1tje gelezen en dat is niet eens een echte moslim, Ebru Umar

  Iedereen emt een grijntje gezond verstand moet dit soort achterlijk gedrag toch meteen afwijzen, zeker als dat in de naam van zijn religie gebeurd?

  Zwijgen is toestemmen.

 13. xaderp:

  Alsof er ook óóit maar een grijntje afwijzing van jouw kant zal komen over jachterlijk gedrag van joden of Israël. Hypocriet.

  “Zwijgen is toestemmen”

 14. @xaderp
  Als je mijn comments had gelezen over de haredim….

  Ik vindt dat het verschil tussen een haredi en een salafist alleen maar de naam van de god is. Ze zijn allebei achterlijke, verwerpelijke moordlustige mysogynisten .

 15. Rutger Grit:

  @Petrossa: ik ben het met je eens dat achterlijk gedrag moet worden afgewezen, ongeacht welke gedachtenkronkel daaraan ten grondslag ligt. Of dat nu je religie is omdat jouw favoriete cluppie heeft verloren.
  Waar het mij om gaat is dat je niet een hele groep gelovigen moet wegzetten om de (nogmaals: verschrikkelijke) acties van een deel daarvan.
  De waarheid is vaak veel genuanceerder, zo bleek bijvoorbeeld bij de ‘massale protesten’ over die cartoons waarin profeet Mohammed was afgebeeld, dat een boel van die mensen uit die ‘woedende’ menigte, werkelozen waren, die voor geld bij een ambassade gingen protesteren, niet eens wetende waarvoor ze nu precies voor de Deense ambassade stonden te schreeuwen… En de westerse media gingen net zo makkelijk over de schreef door te berichten van ‘massale’ protesten, terwijl die ‘enorme’ menigte bij ambassades destijds in bijvoorbeeld Jakarta, vaak niet verder kwam dan 3 rijen dik… Maar goed, als je je camerastandpunt expres laag houdt, lijkt het heel wat. En waar zijn nu de totaalshots van enorme massa’s mensen?

 16. xaderp:

  @petrossa: haredim zijn dan ook anti-zionisten, nietwaar? En jij bent een zionist, nietwaar?

 17. @rutger

  Kweenie, maar als ik zo de brandhaarden eens bekijk zijn er toch wel aardig wat psychopaten aan het brandschatten.

  Trouwens, in china zijn ze tegen de japanners aan het protesteren, in europa tegen hun eigen overheid

  Eigenaardig. Je zou bijna in iets zweverigs gaan geloven om de samenloop van omstandigheden te verklaren.

  @xaderp
  En xaderps zijn anti-petrossas nietwaar? En anti-petrossas zijn toch geestelijk gestoord?

 18. dick jansen:

  Zou het frustratie kunnen zijn? De “westerse” wereld ligt op economisch, wetenschappelijk, democratisch en militair gebied straatlengtes voor op de moslimwereld, die dit nooit meer inhaalt.
  Dankzij de moderne media zien de moslims dat ook en daar zit de pijn, denk ik. En ja, dan koel je je woede en frustratie op symbolen van die suprematie. Zeker als je daartoe wordt opgeroepen door een geestelijkheid die dankbaar gebruik maakt van de achterlijkheid van de massa.

 19. Rutger Grit:

  @Petrossa
  Er zijn ook heel veel psychopaten: de laatste schattingen zijn dat 3 op de 100 mannen en 1 op de 100 vrouwen lijdt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis… Dusreken maar uit op een wereldbevolking van ongeveer 7 miljard…

 20. Bert:

  Het is gewoon de islamitische versie van de ons nog bekende christelijke terreurgroepen die elk weekend op de markt stonden te schreeuwen, dat Jezus redt, en dat je de verdoemenis wacht als je niet gered wil worden. Het is bekend, allemaal.

  Het grote verschil is, dat mensen die destijds onaangedaan hun redding lieten voor wat het was en een zoute haring kochten, tegenwoordig waarschuwen voor de gruwelijke dreiging met hellevuur.

 21. V. Q. R.:

  Generaliseren vanaf de luie stoel is zó vreselijk makkelijk. Egypte is een land van 81 miljoen inwoners. Hoeveel mensen stonden op het Tahrirplein? Duizend.

  Duizend van de 81 miljoen mensen.

  Is dat representatief voor “moslims” in het algemeen? Ik dacht van niet.
  Wat we in het welvarende Westen vaak vergeten is dat veel mensen in het Midden-Oosten behoorlijk karig leven. Ze moeten zich nog drukmaken over of ze überhaupt eten kunnen kopen (Jawel, dat bestaat nog). Naast hun schaarse materiële bezittingen, is het enige wat veel van deze mensen hebben… hun geloof. Ja, het is moeilijk om dat te realiseren in het seculiere Westen, maar mensen denken meestal niet al te veel aan la liberté, l’egalité et la fraternité als kunnen eten niet vanzelfsprekend is.

  De Verenigde Staten zijn sowieso al niet geliefd in het Midden Oosten. Tientallen jaren van verdeel-en-heerspolitiek, het steunen van foute dictators en het voeren van verwoestende oorlogen zodra deze foute dictators niet meer doen wat Oom Sam wilt… het heeft Amerika geen positief imago gegeven, en laten we eerlijk zijn, kunnen we dat de Arabieren/Perzen/Midden-Oosterlingen kwalijk nemen?

  Nu praat ik absoluut niet de acties in Benghazi goed. Het is verschrikkelijk wat daar is gebeurt. Maar het is véél en véél te gemakkelijk om “de moslim” gelijk als een soort woest beest te bestempelen door de acties van een kleine minderheid. En deze minderheid is niet per sé alleen maar boos om een botte en respectloze “film” uit Amerika. Deze film is de vonk die het kruitvat van anti-Amerikaanse sentimenten in het Midden-Oosten deed ontbranden.

  Zelfs de meest wereldvreemde Amerikaan zou moeten weten dat in een werelddeel waar men zo lang onder dictatoriale regimes heeft geleden, waar men zo lang geen vrijheid van meningsuiting heeft gehad dat men simpelweg niet begrijpt hoe deze vrijheid werkt, en in een werelddeel dat níét zo seculier als het Westen is… zelfs zo’n Amerikaan zou moeten weten dat een “film” als Innocence of Muslims tot woede zou leiden.

  Ervan uitgaande dat de filmmaker daadwerkelijk een poging deed tot constructieve kritiek op de islam, i.p.v dat het aldoor zijn bedoeling was om een woedende reactie uit te lokken…

 22. Dirk Zeeman:

  Nou goed Bert Brussen, nu het aantal moslims dat slechte dingen doet wereldwijd duidelijk de 0,0001% overstijgt ben ik overtuigd. Dat hele geloof deugt niet, en die vreedzame moslim-buurman van mij is dus gewoon op uit om de wereld te overheersen, al weet hij dat zelf nog niet. Zonder ironie. Ik meen het. Je hebt me de ogen geopend.

  En nu we het daar dus over eens zijn, wat is dan stap twee?
  Oftewel, stel dat je kon stoppen met roepen ‘kijk nou toch, zien jullie dan niet hoe slecht de Islam is’, omdat inderdaad iedereen begreep dat het overwegend gevaarlijke gekken zijn. Wat zou je dan doen Bert Brussen? Wat moet er dan met die 1,6 miljard gevaarlijke gekken in deze wereld gebeuren? En wat moeten we aan met die honderdduizenden potentiële terroristen die blijkbaar in ons land wonen?
  Kun je daar wat over zeggen? Moet ik mijn buurman opsluiten in zijn huis? Moet ik hem naar de grens begeleiden? Moet ik de politie bellen? Graag een paar tips.

 23. Dutch Courage:

  De groep boze, demonstrerende moslims als percentage van het aantal islamitische gelovigen is inderdaad erg klein. Echter, het percentage moslims dat naar voren stapt en openlijk de vrijheid van creatie van allerhande films verdedigt is weer erg klein ten opzichte van het aantal boze, demonstrerende moslims…

 24. @21 VQR

  Hoewel het ook mij een doorn in het oog is hoe makkelijk de VS foute vrienden zoekt en steunt, is mijn ergernis aangaande de eenzijdigheid van de kritiek hierop nog groter. Om een of andere reden stond en staat de nette menslievende goegemeente nooit, maar dan ook werkelijk nooit te protesteren voor de Russische ambassade -voorheen de USSR ambassade. Of die van China. Yankee moest naar huis in Vietnam, maar waar schoot Charlie mee? Hoe vrij en democratisch werd het voor de Vietnamezen na hun 1975 hereniging?

  De Sovjet/Russische staat van dienst als by proxy-oorlogvoerder en als mentor en hoeder van dictatoriale regimes is minstens even lang is als die van Uncle Sam. Daarnaast waren en zijn de Sovjets/Russen de wapenleveranciers van talloze onderdrukkers. De Arabische landen vochten hun oorlogen met Israël nagenoeg alleen uit met Russisch materiaal. Saddam en Assad werden grotendeels door de Russen bewapend. Zo ook Khadaffi die daarnaast door meerdere EU landen werd bewapend. Niet door de VS. Nu zijn het Rusland en China die Assad een hand boven het hoofd houden. Maar hun ambassades fikken zelden na het vijdagsmiddaggebed. Wat krijgt de massa tijdens het gebed te horen?

  Kijk ook eens thuis om je heen. Net als iedereen, doet Den Haag zaken met bijvoorbeeld Riyad, en deed zaken met Mubarak (we verkochten er zelfs YPR’s aan). Ceausescu en Mubutu kwamen hier op staatsbezoek. Kwamen nette Kamerleden toen in opstand? Stonden de straten vol met demonstranten? Ik pis op zogenaamd gewetensvolle bevlogenen die de straat op gaan om tegen de VS te demonstreren. Ongeacht of ze gelijk hebben.

 25. Dirk Zeeman vroeg zich bij @22 af,

  Wat moet er dan met die 1,6 miljard gevaarlijke gekken in deze wereld gebeuren? En wat moeten we aan met die honderdduizenden potentiële terroristen die blijkbaar in ons land wonen?

  Het percentage blind woedende heethoofden onder hen is inderdaad klein. De vraag is welke kant hun massa’s kiezen als het ergens uit de hand loopt. Afgaande op de stilte uit de meerderheid wanneer ‘hun’ zotten weer tekeer gaat, vrees ik het ergste. Hun ideologie geeft ze ook geen keuze. En nogmaals, wat krijgen ze met de vrijdagmiddaggebeden te horen? Ook op andere dagen. Wordt er wereldwijd in moskeeën liefde, vrede en tolerantie naar niet-moslims (of naar moslims van een andere stroming) gepredikt? Dacht ‘t niet.

  Ik zie een veel harder oog-om-tand beleid werkelijk als enige iets teweeg brengen. Laat westerse ambassades eerst met veel publiciteit aan Cairo, Riyad e.d. melden dat ‘wij’ onze grenzen voor moslims gaan dichtgooien, hun moskeen proportioneel gaan sluiten, hun imans proportioneel gaan uitzetten, waneer de discriminatie van niet-moslims in ‘hun’ landen niet stopt, en de al dan niet georganiseerde (vanuit de lokale politiek of moskee) razernij over ‘beledigende’ boeken, cartoons of video’s niet in toom wordt gehouden.

 26. @dirk

  Noem jij even een rijtje succesvolle islamitische landen op waar de bevolking van alle gezindten, sexuele geaardheid en sexe die in welstand, vrede en veilgiheid een gemiddeld niveau van welvaart heeft.

 27. @V.Q.R

  1000 van de 81 miljoen mensen. Die daarna mochten stemmen. En prompt de democratie de deur uit stemden.

  Waar iedereen nu voor zijn leven meot vrezen die geen duidelijke nette moslim is. Waar vrowuen zich geheel vrijwillig weer in burqas hijsen.

  Me dunkt dat de massa heeft gesproken. Geef ons de middeleeuwen maar en als je het daar niet eens bent hebben we nog een mooie paal om je hoofd op te spietsen.

 28. @dick jansen

  Laat me raden, ze lopen achter want dat is onze schuld. Niet omdat ze een restrictieve ideologie aanhangen waar verandering verboden is.

  Dus ja dan is het logisch dan steek je de boel van je buren in brand. Dus wat denk je dat er met Israel zou gebeuren. Want die het wel het ergste voorbeeld van de vergaande achterlijkheid van de islamitische cultuur.

  Uit dezelfde dorre woestijn waarbij bij de buren alleen maar haat en wapens groeien, groeit daar een welvarende natie. Opgebouwd tegen elke vorm tegenwerking in. Anti-jood verklaringen van westerse bedrijven, het permanent afzeiken in de UN, het misbruiken van een stelletje verdwaalde zwervers in Cisjordanie die ze als een anker aan het been hangt.

  En als dank voor het verstrekken van electriciteit, water en hulp door Israel and de Cisjordaniers krijgen ze duizenden zelfmoordaanslagen op hun dak en moeten dan nog verdedigen ook waarom ze een muur bouwen.

  Israel is het ultieme levende bewijs dat de islamitische cultuur niet levensvatbaar is, dus moeten ze weg.

 29. V. Q. R.:

  @24 Michiel Mans

  Het is waar dat de kritiek op de VS eenzijdig is, maar je kunt het buitenlandse beleid van de Russische Federatie en de Volksrepubliek China niet helemaal accuraat vergelijken met die van de Verenigde Staten van Amerika.

  De VS noemt zichzelf vaak “het geweldigste land ter wereld”. Een van de kritieken op de huidige Amerikaanse President is dat hij het “Amerikaanse exceptionalisme” niet vurig genoeg uitdraagt.

  Het is waar dat het motto van de Sovjet Unie “Proljetarii vsjekh stran, sojedinjajtes” (“proletariërs ter wereld, verenigt u”) was. Dit motto leidde inderdaad tot een actieve politiek van de verspreiding van het communisme. Viet Nam is er niet bijster op vooruitgegaan toen de Viet Cong uiteindelijk de Vietnamese Oorlog wonnen, maar daarbij moet ook worden gezegd dat het Amerikaanse regime van Diem nu ook bepaald niet goed voor het land was. Afghanistan is altijd al een oorlogshaard geweest, maar toen de Sovjet Unie binnenviel, is het helemaal misgegaan – maar ook deels doordat de VS de Moedjaheddien van wapens voorzagen. Wie waren de Moedjaheddien? We kennen ze tegenwoordig als Al Qaida.

  China heeft ook geen vlekkeloze handen, dat geef ik toe. Ook China heeft de Moejaheddien geholpen door ze in Xinjiang te laten trainen en ze van wapens te voorzien. Maar in vergelijking met Rusland en Amerika, heeft China nauwelijks direct meegevochten met oorlogen sinds het einde van het Maoïstische tijdperk.

  Je kunt het staatspropaganda van Xinhua en de Pravda noemen, maar Rusland en China blokkeren voorstellen van Westerse interventie in Syrië, omdat het verleden heeft aangetoont dat buitenlandse ingrepen in een nationale kwestie vrijwel altijd tot chaos leiden. Afghanistan en Irak zijn in een wanhopige staat – je zou zelfs kunnen zeggen dat het voor deze landen beter was toen Mohammed Zahir Shah en Saddam Hoessein nog regeerde – en het leek een tijdje juist slechter in Libië te gaan na de dood van Gadaffi, omdat er allerlei stamoorlogen uitbraken.

  Uiteindelijk is het verschil tussen buitenlands beleid van de VS en die van Rusland en China voornamelijk eentje van motieven. De VS zeggen vaak hun controversiële keuzes te maken wegens morele overwegingen. Ze vielen Irak binnen omdat Saddam Hoessein een dictator was die zogenaamd massavernietigingswapens bezat. Afghanistan werd aangevallen als deel van George W. Bush’s kruistocht tegen het islamitisch terrorisme.

  Bashar Al-Assad wordt door Rusland en China “een hand boven het hoofd gehouden” omdat zij zeggen een herhaling van Afghanistan en Irak te willen voorkomen. Daar valt, wat mij betreft, best wat voor te zeggen. Democratisering is niet een proces dat overnacht kan worden voltooid. Gewelddadige omverwerping van dictatoriale regimes leidt vrijwel nooit tot een volwaardige democratische rechtstaat. Frankrijk had meer dan iets minder dan tweehonderd jaar nodig om van La Première République naar de huidige Cinquième République te gaan.

  De Amerikaanse houding van “instantaneous democratisation” is niet realistisch. Maar het is ook zeker niet realistisch om te denken dat Amerika het enige land is dat dubieuze handelingen verricht. Ieder land heeft schimmige zaken op zijn/haar kerfstok staan. Helaas is het echter zo dat de mensen in het Midden-Oosten zich voornamelijk de Amerikaanse “zonden”
  herinneren, en dat is dus waarom men nauwelijks protesten voor de Russische en/of Chinese ambassade ziet, buiten kringen van het “Free Syrian Army”.

 30. Arjan Witte:

  Opkomst van de agressieve Islam is het resultaat van falend Marxisme eind twintigste eeuw. Daderprofiel blijft hetzelfde: de Angelsaksische wereld, hun ‘knecht’ Europa en ‘baas’ Zion. Het is de taal van de verliezer. De slechtste verliezer is de volgende winnaar. Moge hij Pyrrhus heten.

 31. @29 VQR,

  Kan me redelijk vinden in je repliek. Best prettig om het ergens een keertje met ‘een ander’ eens te zijn.

 32. peter klein:

  veel moslims zijn arm, dom en dus makkelijk om te kopen .
  En dan krijg je actie op Al qaeda gewenste wraak

  http://www.youtube.com/watch?v=UiRwuYre6So&feature=youtu.be

 33. Jan van Dijk:

  Het is ziek om te zien hoeveel mensen het gedrag van deze, door incest en hersenspoeling gestoorde idioten, goedpraten. Het zijn veelal hen die niet tussen dit tuig wonen of gewoond hebben. Salon-socialisen en andere linkse wegkijkers, die in hun politiek-correcte dwaling weigeren de waarheid en de werkelijkheid in te zien.
  Het wordt tijd dat de westerse machten eens kei- en keihard gaan optreden tegen deze zogenaamde moslims. Zij gijzelen een geloof, maken misbruik van de onschuldige (en oerdomme) aanhangers van de islam en verzieken onze maatschappij.
  Stuur ze en-masse terug naar de zandbak waar ze horen en laat ze elkaar uitmoorden, want dat vinden ze blijkbaar erg leuk.

 34. Badoloch:

  Het is hun zucht naar oorlog die me de keel uit begint te hangen. Hoe kan iemand nu verlangen naar oorlog, aansturen op oorlog?
  Het erge is dat er verpletterend veel documentatie over oorlog is. Fictie en non-fictie, en het is allemaal even gruwelijk. Althans, voor normale mensen. Voor dat soort van bovenstaande foto’s is het niet gruwelijk. Voor hun is oorlogsgruwel iets waarmee ze hun eigen eer menen te redden, en hun eer is het allerbelangrijkste.

 35. Haha, die knakker op die eerste foto op de VS-vlag, die lijkt zo weggewandeld uit een Darwin-cartoon.

 36. KJH:

  Ik zie niet dat ze iemand kwaad doen, dus laat maar waaien. Het is erger als Turken en Koerden ergens demonstreren, en dat heeft geen flikker met religie te maken. Daarvan zeg ik *wel*: joh, vecht je achterhaalde conflict lekker in je eigen land uit.

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten