Carrière RTL Boulevard-advocaat Moszkowicz aan rand van afgrond


: 19-09-2012 11:26 uur

Het zal de komende dagen niet al te vrolijk zijn in huize Moszko-Jinek. Mr. Abraham Moszkowicz zelf is door Germ Kemper, de deken van de Amsterdamse orde der advocaten, zo snoeihard op de vingers getikt dat Moszko maar beter voorgoed zijn toga aan de wilgen kan hangen. Moszko was niet bij deze uitspraken aanwezig maar zijn advocaat, Gabriel Meijers, noemde de uitspraken van de deken zo ernstig en beschadigend dat “dit zal leiden tot de ondergang van Moszkowicz’ praktijk”. Waarvan maar de vraag is of dat heel onrechtvaardig is, want de beschuldigingen aan het adres van de advocaat/BN’er liegen er niet om.

Vreemde geur
De deken was lekker op dreef met het opsommen van verdenkingen: Moszko heeft een enorm dedain voor zijn cliënten, heeft zich voor 80 procent van zijn zaken cash laten uitbetalen, en er kan volgens de deken worden getwijfeld aan de geschiktheid van Moszko’s rol als advocaat. “Het is een advocaat die lak heeft aan zijn cliënten en regels. Het is bizar dat er bedragen worden ontvangen waar geen kwitantie tegenover staat. Het onderstreept hoe schimmig het allemaal is. Er komt een heel vreemde geur naar boven.”

Maar, de deken vindt Moszko toch weer niet zó evil dat hij het volledig schrappen van zijn advocatenstatus noodzakelijk vindt. “Deze man is bijzonder nonchalant, maar niet slecht. Dat zou hij zijn als hij bijvoorbeeld ook valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Wel heb ik nog nooit zoiets meegemaakt als wat ik nu hoor en lees. Dit is uitzonderlijk”, aldus de deken.

Schorsing
Het was niet alleen deze openbare vernedering die de ondergang van de eens zo gevierde strafpleiter zal betekenen. De deken eist namelijk ook een schorsing van één jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk en denkt dat Moszko wel wat heropvoeding kan gebruiken. Daarom moet hij dertig opleidingspunten behalen. Nadat hij zijn financiële zaakjes keurig heeft overlegd uiteraard. En ook dat zal nog wel wat voeten in de aarde hebben, als we de experts mogen geloven.

Over de auteur: Bert Brussen

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Bewust kinderloos. Persoonlijk motto: 'Het leven een hel'.

Reacties:

 1. Ach ja wensdromen, wie heeft ze niet? Ik neem voetstoots aan dat de hele orde van advocaten spontaan klaar komt als Brammetje op zijn lazer krijgt, maar de kans dat dat ook echt gebeurt is klein.

  De reden waaom de deken zijn grote bek opentrekt is alleen maar om politieke redenen, de overheid wil allang een voet tusen de deur van zelfregulering krijgen.

  Dus wordt er hard getrommeld om vooral om toch te laten zien dat ze het echt wel zelf kunnen.

  En Brammetje kan altijd rekenen op klandizie, misdadigers zat dus de wensdromers die hopen dat hij ten onder gaat….. toch maar weer porno voor uw gerief.

 2. QuiQui:

  Ik eis eerherstel voor Jort Kelder!

 3. dick jansen:

  Arme Bram, inkomsten weg, wijf weg, wedden.

  Het is kinnesinne wat ik je brom. Het zit het gebefte geboefte nog steeds niet lekker dat Bram in het Wildersproces glorieerde. Ik heb lang genoeg in de advocatenkeuken kunnen meekijken om te weten dat elkaar pootjehaken een geliefde sport is.
  Ik vertrouw erop dat Bram zich eruit lult.

 4. KJH:

  Slechte advocaat dus, die Gabriel Meijers.

 5. bandini:

  Zo meteen verdient hij jaarlijks minder dan €150000 en dan verwordt hij van liefje tot loser! Het arme schaap.

 6. Pieter:

  @4
  Wat een onzin. Brammetje had gewoon zijn zaakjes niet op orde. De kans bestaat dan dat je gepakt wordt, maar Moszko dacht dat dat hem niet zou overkomen. Hoogmoed komt voor de val. Dit heeft niets met Wilders te maken, maar Bram zal wel weer de vermoorde onschuld spelen en het sentiment daar op spelen. “De overheid werkt me tegen omdat ik de rechter gewraakt heb blablabla”.

 7. dick jansen:

  @ Pieter

  Blijf deze zaak volgen en je zult zien dat ik gelijk heb. Hoogmoedig is hij wel, daar heb jij gelijk in.

 8. Pieter:

  @dick
  hoe dan. Zal uiteindelijk iemand zeggen: “We hebben je niet onderzocht omdat je miljoenen in cash niet hebt opgegeven, maar omdat je Wilders vertegenwoordigd hebt?”
  Ik geloof je dat Bram niet echt geliefd is binnen justitie maar dit heeft ie toch echt zelf gedaan en dat is zijn eigen schuld.

 9. middle men:

  Ik vraag me af hoe advocaten de uitspraak; Het kwaad overwint als de goeden niks doen opvatten.

 10. mwah-mwah:

  Is het waar dat hij een studieachterstand heeft of… zegt men dat?

 11. dick jansen:

  @ Pieter

  Het is een gesloten ons-kent-ons-wereldje. Zou Bram de enige zijn die scheef schaatst? Nee, hij populariseert het métier en dat kan natuurlijk niet.

 12. BasV:

  Bert B: Ik volg je sites graag. Maar ik heb een vraag. De artikelen hebben zo’n snelheid dat het niet echt interessant is om te reageren. Want reageren doe je eigenlijk om te kijken hoe jij of andere mensen daar weer op reageren. Er ontstaat door die snelheid geen discussie. Nou weet ik niet of dat je intentie was. Maar ik vind het zo wel erg oppervlakkig. En k merk dat na al een paar weken mijn interesse verdwijnt. Is dit je bedoeling?

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten