Duitse Charlie Hebdo gaat ook De Profeet kwetsen


: 20-09-2012 11:51 uur

Hebben ze in Duitsland net zo’n lekkere discussie over de vrije meningsuiting die misschien kan worden afgeschaft, komen die tendentieuze satirici de boel weer nodeloos kwetsend provoceren. De jongens en meisjes van het Duitse satirische blad Titanic zullen de cover van hun circulaire volgende week vrijdag geheel wijden aan De Profeet, afgebeeld op een wijze die beslist niet mag. Dat heeft Titanic-hoofdredacteur Leo Fischer laten optekenen in de Financial Times Deutschland.

Op de nu al gewraakte cover zal De profeet arm in arm met Bettina Wulff te zien zijn, de vroegere presidentsvrouw.

Met daaronder in chocoladeletters: “Het Westen in oproer: Bettina Wulff maakt film over Mohammed!”.

Volgens de nauwelijks ironische Fischer moet het Westen “worden gewaarschuwd voor nieuwe slecht gemaakte spotfilmpjes, en vooral dat vergane sterren zich willen profileren met goedkope kritiek op de islam”.

Titanic kwam eerder dit jaar ook al in het nieuws doordat het gelovigen tot in het allerdiepste van hun ziel had gekwetst. Toen waren het respectievelijk Rooms-katholieken en protestanten die beslist niet vonden dat media zomaar kwetsende cartoons met daarop afgebeeld Jezus mogen publiceren. Altijd maar dat gemeen doen tegen heilige figuren en het omver trappen van heilige huisjes, daar was de vrijheid van meningsuiting helemaal niet voor bedoeld, aldus de gekwetste Duitse christenen.

Ondanks het feit dat er een hevige discussie over het kwetsen van religieuzen losbarstte, werden er geen ambassades in de fik gestoken, waren er geen rellen met boze christenen en werd er ook niet door een of ander belangrijk figuur van het Europarlement verdekt opgeroepen om heel misschien stiekem een beetje toch maar vrije meningen te gaan verbieden.

Over de auteur: Bert Brussen

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Persoonlijk motto: 'Het leven een hel'.

Reacties:

  1. Gek trouwens dat de moslims niet protesteerden toen jezus werd beledigd. Hij is ten slotte ook een belangrijke islamitische profeet.

  2. ik hoop van harte dat er veel meer initiatieven komen om ongeachte wie te beledigen. Als het beledigen straks wordt verboden in de grondwet dan is dat de allergrootste overwinning van de “laf links- moslim” coalitie

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten