De Frederique: de 10 lekkerste mannen

04-12-2012 13:15

1 Xander de Buisonjé

Een van de weinige Nederlandse zangers waarbij het uiterlijk niet de slechte nummers hoeft te compenseren. Kan zingen en oké, dat All You Need Is Love-concert kan eigenlijk écht niet, maar voor Xander is dat nog wel door de vingers te zien. En er is absoluut niemand die om zijn haar heen kan (en als we heel eerlijk zijn, om zijn neus ook niet). Geeft niks. Alles klopt aan deze man.

2 Jan Kooijman

Kennen we omdat we hem leuk vinden. Was meest sexy BN’er van 2012, kan dansen (wie wil er nou geen man die danst?), speelde in een hoop series, is 31 en ziet er niet gay uit met een hippe bril.

3 Tim Kamps

We kennen hem eigenlijk nergens van. Hij was niet bekend, deed op zijn 35e mee aan Wie Is de Mol 2012 en was toen nog steeds niet bekend. Toch liet hij heel vrouwelijk Nederland een paar uur huilen toen hij de serie verliet (in aflevering 9, voor de liefhebbers) en is daarom een vermelding waard.

4 Sander van de Pavert

De mysterieuze man achter LuckyTV. Intussen niet zo mysterieus meer, nu hij vaker bij De Wereld Draait Door aangeschoven is, maar dat maakt niks uit. Mysterieuze mannen zijn hot. Sander heeft een goede kop, maar daarbij ook (en wat is er nou eigenlijk belangrijker voor vrouwen?) humor. En is creatief. En heeft daarbij ook nog de ideale niet te oud, niet te jonge leeftijd (36). Om meer kun je toch bijna niet vragen?

5 Ruben Nicolai

Die ene leuke jongen van De Lama’s. Doet de laatste tijd nog wat programma’s voor BNN en de AVRO die niemand eigenlijk echt leuk vindt en blijft dus eigenlijk ook vooral dat: die ene leuke jongen van de Lama’s. Is Belg, waarvoor hij ook nog wat punten erbij krijgt, maar ook zonder dit heeft hij zonder twijfel de hoogste cutefactor van de lijst. Hij kan as much interessante brillen opzetten als hij wil, maar met die ik-weet-het-ook-niet-hoor grijns is hij niet perse de lekkerste, maar wel de liefste.

6 Jeroen Pauw

Pauw & Witteman. Heeft die arrogante, gechargeerde houding à la James Bond van iemand die zichzelf is ingenomen maar dat geeft niets want hij is een charmeur en hij is interessant (althans, zijn ik-draai-met-een-pen-tussen-mijn-vingers-dan-lijk-ik-interessant maakt dat hij erg interessant lijkt). Er is niet precies een vinger op te leggen waaróm hij nou zo aantrekkelijk is, en dat maakt hem misschien wel zo aantrekkelijk.

7 Manuel Broekman

Die heerlijke kakker (Bram) uit Feuten. Speelde ergens anders vast nog een paar andere rolletjes maar dit is waar we hem van kennen en waar we hem lekker van vinden en sowieso, nadat hij in Feuten zijn schaamhaar knipte zijn we de rest al lang vergeten. Goede stropdassen, goed haar. Is naast 25 vooral erg leuk.

8 Valerio Zeno

Is 28, kennen we van TMF, BNN, ONM en speelde dat 16-jarige vriendje van Wendy van Dijk in Alles is Liefde. Misschien niet de slimste en zijn humor is net wat te makkelijk, maar wat geeft het wat je zegt als je zo’n stem hebt? Als hij maar blijft praten.

9 Michiel Huisman

Was in 2003 naakt(!) te aanschouwen in Phileine zegt sorry. Zal vast meer gedaan hebben dan dit maar zat door deze rol meteen gebeiteld. Was dus naakt. Erg, erg naakt. En dat was het.


10 Joris Luyendijk

Journalist, presentator en schrijver. 41. Leuk omdat succesvolle schrijvers die er leuk uitzien nou eenmaal leuk gevonden worden (Kluun) en het dan niet eens uitmaakt of je het onderwerp interessant vindt of het betreffende boek zelfs maar gelezen hebt. Boeken schrijven = intellect, journalist zijn in het Midden-Oosten is spannend genoeg voor fantasieën à la Indiana Jones en kom op, die ogen. Sjonge!