Politiek

BREKEND: Jeffrey’s pestverhaal in twijfel getrokken

14-12-2012 18:10

Jeffrey Arenz neemt het al geruime tijd op voor gepeste kinderen en verschijnt in vele praatprogramma’s om over de pesterijen op zijn middelbare schooltijd te verhalen. Maar klopt zijn verhaal wél? Eerder verklaarde hij tegenover BNN Today dat ene ‘Meester Paul’ hem uitlachte toen hij in de klas in elkaar werd geslagen. Alleen gaf Paul nooit les op de afdeling van Jeffrey, verklaart een oud-directrice vrijdag tegenover DeJaap.

Jeffrey Arenz is aankomend musical-ster en exploiteert een website en een heuse stichting gelanceerd voor gepeste kinderen. Als 12-jarige was hij gek op musicals, waardoor hij werd gepest door klasgenoten. Zo zouden de eerste woorden van zijn nieuwe klasgenoten op de middelbare school ‘vieze vuile flikker’ zijn.

De school aan het woord
Het meest schrijnende verhaal van Jeffrey blijft de episode over docent Paul. ‘Ik moest meneer Paul zeggen’, zegt Jeffrey over hem. Deze leerkracht zou niet hebben ingegrepen toen Jeffrey in elkaar werd getrapt in de klas, maar hem hebben uitgelachen. Het Symbion in Didam, waar Jeffrey naar school ging, kan het voorval niet bevestigen.

Op de afdeling waar Jeffrey les kreeg was geen docent met de naam Paul. Helpt Jeffrey dan een verzonnen verhaal in de wereld? Oud-directrice Corinne Sebregts: “Dat beweer ik niet, we onderzoeken op dit moment de zaak nog. We zijn juist een school waarin de leerling centraal staat en er veel aandacht is voor pesten.”

Jeffrey zegt daarop weer: “Dit verbaast me. Ik ben er zeker van dat het oude docent was met de naam Paul.”

Kritiek op de stichting
Het is niet de eerste kritiek op Jeffrey. Op internet is inmiddels al een website gelanceerd die claimt de waarheid te vertellen over Skizzle, een stichting  die zich inzet tegen pesten. Een van de kritiekpunten is dat Jeffrey voor eigen gewin zijn verhaal uitbaat en de organisatie niet op een professionele manier leidt. Tegenover BNN verklaarde hij daar aan te willen werken.