Bladen

Huizenprijs verder ingestort

09-01-2013 08:57

Waar hebben we het over bij de koffie-automaat? Veel te veel over lage cultuur, treurt Grunberg. Daarom, zoals elke ochtend: 10 high én low-brow topics om over mee te kunnen praten.

Huizenprijzen ingestort door Lenteakkoord

De lucht is uit de huizenmarkt gelopen als gevolg van het aftoppen van de hypotheekrenteafrek. De vraagprijs is vanaf 2008 gemiddeld met 15% gedaald. Sinds afgelopen voorjaar is het vaderlandse vastgoed echter nog sneller goedkoper geworden. Veel huizenbezitters wilde snel van de woning af, nadat de partijen die het Lente-Akkoord sloten bepaalden dat de riante regeling zou worden versoberd.

Chinese censuurcommunisten slaan terug

Je kunt protesteren wat je wilt, maar de communististische censuurbaasje buigen niet. Journalisten zijn boos dat er een hoofdredactioneel stuk is aangepast in The Southern Weekly. Buiten staan demonstranten. Wat even een doorbraak leek, was domme hoop. De knoet is weer terug.

Waarom is ‘gesprek van de dag’ lage cultuur?

Grunberg op zijn best in De Volkskrant. Wat is het ‘gesprek van de dag’, en waarom is dat zo vaak een topic uit de lage cultuur? Grunberg denkt hardop, maar waarschuwt ook. ‘Om degene die weigeren mee te praten over ‘lagere cultuur’ te beschuldigen van snobisme daarvoor is maar een woord toepasselijk: verelendung.’

Make-up video viral verovert wereld

Ariana Grande, een tamelijk aandachtsziek kindsterretje, heeft een vriendje en die begrijpt niks van make-up. In deze video legt ze het haar boyfriend nog eenmaal uit. En, opmerkelijk, iedereen kijkt naar de make-up lessen.

Japanse pensioenfondsen slaat goud in

Japanse pensieonfondsen slaan massaal goud in, omdat ze een veilige haven zoeken omdat ze bang zijn voor hogere inflatie. Goudhandelaar Willem Middelkoop tweet het met genoegen door.

Armstrong bij Oprah

Maar gaat hij wat zeggen? Tom van ‘t Hek, sportcommentator van Radio 1, verwacht niet dat Lance Armstrong iets gaat toegeven. Oprah interviewt de Tour de France dope-fraudeur exclusief en ze gaat zelfs een livestream aanleggen, zodat de hele wereld gaat kijken en zij eindelijk weer wat publiek trekt.

Weer prostituee gedood in Groningen

Prostitutees in Groningen lopen grotere kans vermoord te worden dan elders. Afgelopen deccenia werden er veel hoeren omgebracht, en dit is het zoveelste slachtoffer. Daders werden niet gepakt.

Verlinde boos op Estelle-advocaat

Vieze smerige vuile oorlog tussen twee advocaten. Moszkowicz versus Meijering. Meijering heeft deel klantenbestand van Mozskowicz overgenomen, waaronder Estelle, en die wil nu geld terug vanwege ‘excessieve declaraties.’ En Albert Verlinde bemoeit zich er ook mee. Meijering beweert namelijk dat Moszkowicz heeft lopen stoken via De Telegraaf en RTL Boulevard. Dat is natuurlijk zo, maar dat mag valse Meijering niet zeggen van Verlinde. Die is weer eens woest.

Taylor Swift date met presidentiële moslimbroeder

Kijk, dit is pas echte humor-emancipatie. Vette satire over Taylor Swift op een pan-arabische grappen-site. Zangeres Taylor Swift, toch een der grootste aanstelsters op aarde, wordt even genadeloos gelinkt aan Morsi, de presidentiële moslimbroeder van Egypte. Niks van waar natuurlijk, maar toch leuk dat de moslimwereld zich dergelijke vrijpostigheden kan permitteren.

Quote 500 bende slaat ook toe bij Heinsbroek

Miljonair en ex-politicus Herman Heinsbroek is ook slachtoffer van de Quote 500 bende, een groep Haagse rovers die toeslaan op basis van de rijkenlijst uit het zakenglossy.