Bits: GTA V verschijnt in september, Medal of Honor stopt en…

01-02-2013 17:30

Deze gameweek had, gelijk de Romeinse god Janus, twee gezichten. Aan de ene kant legde nieuws over GTA V Twitter even plat, aan de andere kant werd een grote shooter-serie stopgezet. Aan de ene kant gaat het goed met de Nederlandse studio Vlambeer, aan de andere kant geven veel gamers – onbewust – geld aan wapenfabrikanten.Lees verder voor alle ins en outs!

GTA V verschijnt in september

Grand Theft Auto V, de misdaadgame met open wereld, is uitgesteld, zo werd gisteren bekend. GTAV zou eigenlijk in de lente uitkomen, maar schuift door naar 17 september. Twitter begaf het gistermiddag zelfs eventjes toen dit nieuws bekend werd, wat wel iets zegt over de populariteit van de serie.
Rockstar Games heeft aangegeven de extra tijd te gebruiken om wat plooien in de game glad te strijken.

Luftrausers uitgesteld, mogelijk naar Playstation Mobile

luft

De Nederlandse studio Vlambeer onderhandelt momenteel met ‘een partij’ om het hectische arcadevliegspel Luftrausers naar ‘een handheld en een console’ te brengen. De goede verstaander weet dat Super Crate Box, het populaire actie-platformspel, vorig jaar in de Playstation Mobile-serie uitkwam voor de PS Vita en ‘Playstation Certified Devices’ (zoals de Xperia-telefoon). Een deal voor de Vita en de Playstation 3 ligt dus het meest voor de hand. De ontwikkeling duurt wel iets langer omdat alles eerst door de console-eigenaar goedgekeurd moet worden.

Concreet verwacht Vlambeer dat Luftrausers en – die andere langverwachte game – Ridiculous Fishing binnen drie maanden verschijnen.
Via: Vlambeer

Oneervol ontslag voor Medal of Honor

Electronic Arts maakte deze week bekend dat het de Medal of Honor-serie stopzet. De games uit de serie verkochten niet naar verwachting. Het schietspel met een militaire setting kon de concurrentie met de andere bruin-grijze ‘rauwe’ shooters, Battlefield (ook van EA)en Call of Duty niet aan.

Exit Junction Point

disney_junction

Junction Point, de studio van gamelegende Warren Spector (System Shock, Deus Ex), is gesloten door Disney. Junction Point maakte Epic Mickey en Epic Mickey 2, maar Disney besloot de bedrijfsstrategie te veranderen, waardoor de studio blijkbaar overbodig werd. Warren Spector plaatste een ‘afscheidsbrief’ op zijn Facebook-pagina.

Plezier komt uit een geweerloop

Hoe komen bepaalde merken pistolen eigenlijk in games terecht? Wie heeft er eigenlijk baat bij dat ‘echte’ geweren in computerspellen terecht komen? Spellenmakers willen er weinig over kwijt, maar trotse wapenfabrikanten vertellen er graag over.
Simon Parkin, een Britse journalist, schreef er een artikel over op Eurogamer. Één van de conclusies is dat je door het kopen van een game die bestaande merken vuurwapens gebruikt, indirect wapenfabrikanten steunt. Dat is eigenlijk vrij logisch (autofabrikanten krijgen ook geld als racegames hun bolides gebruiken), maar zoals Johan Cruijff zei: “Je gaat het pas zien als je het door hebt!”

Als ik je één tip mag geven voor het weekend: lees dit!
Via: Eurogamer

So he’s a duke that acts like a dick?

http://www.youtube.com/watch?v=GDVvRFlex-8

Het is even wennen om Morgan Freeman zinnen uit Duke Nukem in te horen spreken. Natuurlijk is dit niet de echte Morgan Freeman, maar Boet Schouwink, een Nederlandse stemacteur. Het filmpje is al wat ouder, maar de kans bestaat dat je hem nog niet voorbij zag komen.

Hier ging het helaas ook nog over…

De World of Warcraft-film

De World of Warcraft-film lijkt er na zes jaar getreuzel toch te komen. Duncan Jones (Moon, Source Code) schijnt de handel te regisseren. Het budget bedraagt 100 miljoen dollar, de film moet in 2015 uitkomen.

Hoewel World of Warcraft nog steeds erg populair is, is de online game wel over z’n hoogtepunt heen. De film lijkt er nu dus toch te komen, maar of het uiteindelijk lukt moet men maar afwachten. Een film over het schietspel Halo kwam er een tijdje geleden wel/niet/wel/toch niet/misschien/niet. Het Amerikaanse blad Wired schreef daar trouwens een alleraardigst artikel over.

En hiermee wens ik u een fijn weekend! Nog wilde gameplannen? Ik vermoed dat ik XCOM weer uit de kast haal.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.