Politiek

PVV: Gelderland islamiseert!

31-05-2013 11:58

De ‘islamisering’ van de samenleving komt niet alleen voor in de Randstad in steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ook in plaatsen als Ede, Arnhem en Culemborg is de islam in opkomst. Gelderland islamiseert, volgens de PVV.

Dat heeft PVV-leider Geert Wilders vrijdagmorgen gezegd bij de presentatie van een onderzoek naar de islamisering van Gelderland. Het rapport is opgesteld door de Gelderse PVV-fractie. “Het is een verhelderend rapport. Ik hoop dat andere provinciale PVV-fracties het Gelderse voorbeeld zullen volgen”, aldus Wilders, die meent dat er sprake is van ‘expansie’. Bij het rapport (PDF) hoort een islamiseringskaart van Gelderland.

Geen of onvolledige medewerking gemeenten aan WOB

De Gelderse fractie vroeg op grond van de Wet openbaarheid van bestuur gegevens over islamitische vestigingen aan alle Gelderse gemeenten. Twaalf gemeenten werkten niet mee, terwijl elf daarvan volgens de PVV wel zo’n instelling hebben. Negen gemeenten meldden minder instellingen dan er in werkelijkheid zijn. Zo noemde Lochem de aanwezigheid van een koranschool niet, aldus de PVV.

Kabinet: er is geen islamisering

Het was op woensdag 17 mei 2006 dat Wilders voor het eerst vroeg om een kabinetsreactie op de vermeende islamisering. Drie kabinetten op rij hebben echter gesteld dat er geen sprake is van de islamisering van de Nederlandse samenleving.