Nieuws

Nelson Mandela is ‘een moordende oude terrorist’

10-06-2013 08:49

Mandela, Wesley Sneijder en een argwanende Ton Heerts. Zij domineren het ochtendgebed van ThePostOnline.

Pensioensolidariteit doorbroken

De Tweede Kamer heeft een revolutionair plan gelanceerd. Werkenden moeten minder premies betalen voor hun pensioen. Op dit moment gaat bijna 20% van ons salaris op aan de oudedagsvoorziening via verplichte AOW premies en via afdrachten aan pensioenfondsen. Die premies en dus ook de pensioenen moeten omlaag. Werkenden in loondienst kunnen volgens voorzichtige schattingen zeker 1000 euro per jaar in loon vooruitgaan als het plan wordt doorgevoerd. De hoop is dat werknemers hierdoor maandelijks meer geld overhouden als zij minder premie hoeven te betalen. Daardoor kan de economie een oppepper krijgen, zo wordt gehoopt. Leef nu, sterf jong, mensen. De goudgerande pensioenzekerheid zijn toch voorbij. Ton Heerts van de FNV mort al.

Sex and The City Lexicon

Deze Sex and the City encyclopedie is een absolute aanrader. Ook leuk voor de jongens, vooral deze over blowjobs. Wat zei je daar Amanda? ‘Honey, don’t call it a job for nothing!’

Relatie tussen inflatie en vergrijzing

De dagelijkse grafiekenporno van Lukas Daalder zijn voer voor economienerds. Soms geven de lijntjes in een oogopslag een donkere trend aan. Landen met een ‘oude’ bevolking zoals Japan en Italië hebben een hogere inflatie dan jonge landen als India en Turkije. Daar is de inflatie hoger als gevolg van groeistuipen. Inderdaad, China, met zijn eenkindpolitiek, bungelt ergens in het midden. En ja, dat zou wel eens een nadeel kunnen worden op den duur. De groei (zie een andere grafiek van Daalder) van de Chinese economie hapert nu al een tijdje.

Nelson Mandela is ‘moordende oude terrorist.’

De laatste heilige man op aarde is stervende. Dan moet je  erg veel lef hebben om hem in tweets kapot te schrijven. De leider van de extreem-rechtse British National Party ging even lekker te keer tegen de bewierrookte Nelson Mandela. Hij schreef: ‘Saint #nelsonmandela on last legs it seems. Make sure to avoid BBC when the murdering old terrorist croaks. It’ll be nauseating.’ En dit: ‘Statesmen’ must be judged on results not rhetoric. Before Mandela, South Africa was safe economic powerhouse. Now crime ridden basket case.’ En fit: ‘No surprise #Mandela’s lungs are shot – all those burning tyres. Smoking necklaces very bad for the health.’

Edward Snowden en het waarom voor het lekken

Ook The Washington Post brengt het heldhaftige verhaal over Edward Snowden, de CIA-spion die PRISM-informatie lekte. ‘Perhaps I am naive,’, zegt hij, ‘but I believe that at this point in history, the greatest danger to our freedom and way of life comes from the reasonable fear of omniscient State powers kept in check by nothing more than policy documents. The steady expansion of surveillance powers is such a direct threat to democratic governance that I have risked my life and family for it.’

Ruud Lubbers is de Edward Snoden der babyboomers

Ruud Lubbers lijdt aan informatie-incontinentie. Hij lekte over zijn gesprekken met de koningin en vandaag vertelt hij ons waar de Amerikanen hun atoombommen hebben gestald. We vermoeden het al, maar de oud-premier geeft het nu toe: Op vliegbasis Volkel liggen precies 22 Amerikaanse atoombommen in ondergrondse kluizen.  Al langer dan vijftig jaar te wachten om naar buiten gereden te kunnen worden. Misschien eens naar de gebruiksaanwijzing kijken. Zijn die bommen nog wel te gebruiken?

Generatie 21 is goed, maar daarna?

Jong Oranje staat in de halve finale voor het jongeren EK. Al eerder wonnen we het toernooi, in 2006 en in 2007. Nu hebben we een prima ploeg met lekkere spelers. Maar een garantie op succes is het niet. Als de oudjes niet meer voldoende presteren dan heb je nog niks natuurlijk in het grote mensen toernooi.

Examenschandaal groter dan gedacht

Zullen we dit de examenmaffia noemen, de kids die examens stelen en ze voor geld verkopen? De politie van Rotterdam heeft gisteren en vandaag twee mensen aangehouden voor de diefstal van eindexamens in Rotterdam. Het gaat om een meisje van 18 en een jongen van 19 jaar. Beiden zijn leerlingen van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, waar de examens werden gestolen. Ze worden er ook van verdacht examens aan medeleerlingen te hebben verkocht. Het gaat volgens de politie niet alleen om vwo-examens, maar ook om examens voor de havo en het vmbo.

Nog meer educatiefraude

Als je het zelf niet snapt, dan moet je frauderen of hulp inkopen. Duizenden studenten huren bij het schrijven van hun scriptie tegenwoordig advies in van scriptiebureaus. Universiteiten en hogescholen weten nog niet hoe ze op deze ontwikkeling moeten reageren.

Wesley teleurgesteld over afpakken aanvoerdersband

Wesley Sneijder zag het niet aankomen dat Louis van Gaal hem de aanvoerdersband zou afpakken. Gelukkig heeft hij een lieve vrouw die hem steunt en in het openbaar feliciteert als hij jarig is.