Voetbal

3 cruciale tips bij het invullen van de voetbalpool

05-08-2013 14:41

Het Eredivisieseizoen is – godzijdank – weer begonnen, en de lijstjes moeten weer worden ingeleverd: wie wordt kampioen, wie degradeert? Speciaal voor de twijfelaars: drie factoren om rekening mee te houden bij uw keuze.

Tip 1: Check de begrotingen

Voetbal hangt af van geluk, maar met een goede bak geld kun je dat geluk afdwingen. Pak er bij twijfel dus gewoon onderstaande ranglijst bij, en weet dat PEC Zwolle en FC Utrecht vorig jaar het meest boven stand presteerden.

* Begroting 2012-2013, huidig seizoen nog niet bekend.

* Begroting 2012-2013, huidig seizoen nog niet bekend.

Tip 2: Kunstgras zorgt voor punten

Cambuur, Heracles en PEC Zwolle spelen op kunstgras, dat heeft in thuiswedstrijden ongeveer evenveel veel invloed als het opschroeven van je begroting met 3 miljoen euro. Kees Kwakman van NAC Breda noemde het zelfs je reinste competitievervalsing.

Tip 3: Europees voetbal kost punten

Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse spelen op dit moment nog Europees voetbal, en Europees voetbal kost punten. We kunnen de Nederlandse voetballers verwende aanstellers noemen, maar blijkbaar is uit bij RKC Waalwijk winnen een stuk lastiger als je net terugkomt van een enerverende trip naar Oekraïne.

Ajax en Feyenoord zijn al geplaatst voor poules in de Champions League en Europa League, Vitesse gaat dat ook wel redden en de kans dat PSV zich vanaf september volledig op de Eredivisie kan richten is relatief groot.