ThePostOnline

Ook Islamitische partij in Amsterdam

18-12-2013 22:38

Na Den Haag is Amsterdam de tweede stad waar de ‘Partij van de Eenheid’ zich inschrijft. De partij, met als bekendste vertegenwoordiger oud-PVV gemeenteraadslid Arnoud van Doorn is een part op islamitische grondslag, maar naar eigen zeggen niet slechts voor de moslimgemeenschap, ‘iedereen is welkom‘.

Moslimpartij

Arnoud van Doorn scheidde zich al eerder af van de partij van Wilders en bekeerde zich tot de islam. In september van dit jaar werd verder bekend dat het veelbesproken gemeenteraadslid zijn eigen moslimpartij zou beginnen. In Den Haag zit hij inmiddels in de gemeenteraad namens de Partij van de Eenheid en deze partij heeft zich nu ook in de hoofdstad van een plekje verzekerd.

In Rotterdam doet er ook een moslimpartij mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar dit is een andere partij, ‘Nida’. Zij maakten eerder deze maand nog bekend definitief mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in deze stad. Het Groenlinks gemeenteraadslid Nourdin el Ouali stapte op en wordt lijsttrekker van Nida bij de verkiezingen in Rotterdam.

Met de deelname van de Partij van de Eenheid in Amsterdam is er nu een moslimpartij in drie van de vier grote steden.