Politiek

Mensen met een mening: maandageditie

17-02-2014 19:09

“Die ouders in de Leidse wijk zeggen dat hun kinderen niet meer op straat durven te spelen. Dat komt natuurlijk niet vanuit de kinderen, maar vanuit de ouders. Die zaaien paniek. Ik zou mijn kind wel buiten laten spelen.”

Ene Yora Rienstra weet hoe het zit met die ophef over de ‘zwembadpedo’ in Leiden: allemaal de schuld van de ouders. In de Volkskrant

 

“Veel schaatsliefhebbers vroegen zich af “waar Koen het had laten liggen”. Ja, in de baarmoeder, nou goed.”

Jaren later werd Wilfried de Jong geen schaatser maar wel columnist in NRC Handelsblad.

 

“Marketing manager Victor Mann van Bayer: “Het gebeurt dikwijls dat mensen zich door een behandeling beter gaan voelen, terwijl daar geen enkele reden voor is. Pure inbeelding dus. Laatst hoorde ik over een hartpatiënt die zich onterecht zo goed voelde dat hij dacht dat hij rustig kon gaan bergbeklimmen en vervolgens een groot hartinfarct kreeg. Door ons nieuwe middel zijn dat soort levensgevaarlijke situaties straks verleden tijd.”

Satirische site De Speld bericht over een nieuw medicijn tegen het placebo-effect. De Speld-commenters doen de rest. Kostelijk.

 

“De Noord-Koreaanse misdaden tegen de menselijkheid lijken sterk op de gruwelen uit het tijdperk van de nazi’s”.

Aldus voorzitter Michael Kirby van een onderzoekscommissie die het schurkenregime in Noord-Korea in de gaten houdt, tegenover persbureau Reuters. Via het ANP.

 

“Tegenlicht heeft me overtuigd. De auto gaat eruit.”

Hoe Vpro Tegenlicht mensen kan vormen. Of brainwashen. Het is maar hoe je het bekijkt.

 

“Hij bezit niets, heeft geen geld, geen meubelen en komt vrijwel nooit buiten.”

Volgens de advocaat van ‘zwembadpedo’ Benno L. leeft haar cliënt in Leiden in ‘onmenselijke omstandigheden’. Via het ANP.

 

“We moeten Nederland besturen door de dromen van onze kinderen, niet door de angsten van volwassenen.”

Vice-premier Lodewijk Asscher sprak wartaal op het PvdA-congres. Das Kapital doet een poging het te snappen.

 

“Waarom zijn die datingsites allemaal “alleen voor hoger opgeleiden”? Mag de LBO’er geen man of vrouw?”

Teun van de Keuken (academicus) is kennelijk hard op zoek naar een vrouw. Of man. Via Twitter.

 

“Mijn gulp vloog ineens open.”

Vieze man uit Delfzijl legt aan de rechter uit waarom hij zich stond af te trekken voor de ogen van twee meisjes van 8 en 9 jaar oud. Via RTV Noord.

 

“Het maakt voor mij niet veel uit. Ik had toch geen rekening gehouden met ze. Of het onmacht is? Ze zijn gewoon niet goed genoeg. En dat weten ze zelf ook. Ik denk dat ze het liefst wel zouden rijden. Maar ja, je moet het ook kunnen natuurlijk.”

Sven Kramer doet op zijn hoge noren een de-bal-is-rond over de afmelding van Noorse schaatsers op 10 kilometer.

 

“Als het fout gaat met Benno L., dan stap ik op”.

Burgemeester Henri Lenferink van Leiden heeft alle vertrouwen in ‘zwembadpedo’ Benno L. De inwoners van Leiden weten nu: ‘Straks hebben wij ook nog Frans Weekers of Ronald Plasterk als nieuwe burgemeester!’. Via het ANP.

 

“Ze mag het wel denken en voelen, maar niet zeggen. Dat is niet echt professioneel. Ik denk dat ze het in een opwelling heeft gezegd.”

Gerard Kemkers reageert tegen RTV Noord over opmerkingen van Jorien ter Mors. Ook in de sportwereld geldt: je mag wel alles zeggen, maar het hoéft niet!.

 

 “Tjongejonge. In maart een Zwartepietendiscussie. Zouden we ons niet eerst eens over de paashaas buigen?”

Alles op z’n tijd, zegt ook de Geenstijl-reaguurder onder dit topic over Zwarte Piet.

 

“De meeste mensen die staan te schreeuwen voor de deur van Benno L danken zo te zien zelf t levenslicht aan hartelijke opa kleinkind relaties.”

Supertwitteraar Jan Bennink neemt waar wat anderen niet waar willen nemen.

 

“Van alles.”

Politiewoordvoerder antwoordt op de vraag wat er tijdens onderzoek in de bossen rondom het huis van de vermoedelijk door een misdrijf omgekomen oud-D66 politica Els Borst allemaal is gevonden. Via het ANP.

 

“Iedereen mag in de Albert Heijn zoenen, ongeacht de seksuele geaardheid.”

Een woordvoerster van AH geeft toe dat er iets te veel op de kleintjes werd gelet in een Utrechts filiaal. Daarom komt ze nu jokers plakken om wilde hamsteracties te voorkomen. Via RTV Utrecht.

 

“Top! Goed initiatief! Als we allemaal wat minder doen, worden we er allemaal beter van.”

Student van de Uva/HvA geeft toe dat hij zelf liever niet teveel nadenkt en zijn eetpatroon derhalve door anderen laat bepalen. In meta-discussie over meatless monday. 

 

 “Ik geef je op een briefje, de ramen worden daar straks ingegooid of hij krijgt op straat een knal voor zijn kop. Ik heb na mijn veroordeling honderdduizend reacties op internet gelezen en maak me geen illusies. Het hoeft niet eens te komen van zo’n pedojager. Het kan ook gewoon de man op straat zijn.”

Zegt de ene pedo tegen de andere…Sytze van der V. raadt Benno L. in het Leidsch Dagblad aan ‘op zijn hoede te zijn’. Ervaring telt nietwaar?

 

Ook een leuke mening of citaat gezien in papieren courant, internetsweblog of ander medium? Tip ons! [email protected]

Meer mensen met een mening.

Foto: LECH – Prinses Ariana tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech. ANP ROYAL IMAGES KOEN VAN WEEL