Peiling: Vreemdgangers stemmen PVV en GroenLinks

08-03-2014 13:20

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en de politieke gemoederen lopen verhit op. Vreemdgangers-datingwebsite AshleyMadison.com hield onder haar leden een peiling. De PVV blijkt met 47,5 procent van de stemmen favoriet met opmerkelijk genoeg GroenLinks met 33,1 procent  als tweede grootste partij.

Wilders favoriet bij vreemdgaande vrouwen

Aan de peiling deden 872 mannen mee en 529 vrouwen. Vooral bij de vreemdgaande vrouwen doet Geert Wilders het goed. Maar liefst 30,2 procent zou als er landelijke verkiezingen zouden zijn op de PVV stemmen. Bij mannen doet de PVV het met 17,3 procent ook goed, maar als alleen mannen het stemrecht zouden hebben, zou de VVD met 25,2 procent de grootste partij zijn. De vrouwen gaven in slechts 4,2 procent aan dat ze hun stem aan de VVD zouden geven.

GroenLinks en D66 ook populair

Opmerkelijk is dat ook GroenLinks een fikse winst zou behalen wanneer alleen mensen met een affaire zouden mogen stemmen. Maar liefst 21,6 procent van de vrouwen en 11,5 procent van de mannen gaf aan de politieke standpunten van deze partij te ondersteunen. Ook D66 doet het in deze peiling niet slecht. De voorvechters van de gekozen burgemeester en het referendum mogen 28,8 procent van de kiezers achter zich geschaard zien.

SGP en ChristenUnie populairder dan CDA

Opvallend slecht scoort het CDA. Het Christen Democratisch Appèl vindt slechts 3,8 procent mannen en 2,5 procent vrouwen uit haar kudde hier terug. De christelijke partijen SGP en ChristenUnie hebben gezamenlijk met 7,2 procent nog meer aanhangers dan CDA.

Lees ook

Staphorst gaat twee keer zo vaak vreemd als Amsterdam