ThePostOnline

Banksy waarschijnlijk gefilmd

17-04-2014 06:52

Beveiligingscamera’s hebben waarschijnlijk de nog steeds onbekende graffitikunstenaar Banksy gefilmd in Bristol. De kunstenaar en een handlanger droegen een vermomming.

Banksy leefde zich uit op een muurtje in de buurt van de Broad Plain Boys Club. Later zette hij een foto van het kunstwerk, dat Mobile Lovers heet, op zijn website. Ironisch genoeg waren de camera’s juist in Clement Street opgehangen om graffiti te weren. Dat is in ieder geval mislukt.

De manager van de jongensclub zag zijn kans schoon. Dennis Stinchcombe sloopte het op hout gemaakte portret van een man en een vrouw die worden afgeleid door hun mobieltje van de muur. Hij wil het kunstwerk verkopen om de club met de opbrengst te redden van de ondergang.

“Het lijkt wel een geschenk uit de hemel, het is echt fantastisch”, zegt Dennis tegen BBC News. “Maar mag jij ‘m wel verkopen?”, vroeg de verslaggever. “Volgens mij is het een cadeau van Banksy, ja. Hij heeft het achtergelaten zodat iemand er iets mee kan doen en dat doe ik ook.”

Stinchcombe vertelt verder dat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen, omdat hij het kunstwerk verwijderde.