Binnenland

‘Juwelier steekt overvaller met vleesvork in Amsterdam’

26-06-2014 12:24

Update: De mede-eigenaar is door justitie als verdachte aangemerkt (ANP).

In de De Clerqstraat in Amsterdam-West heeft een juwelier van Goudspeurders mogelijk een overvaller met een vleesmes neergestoken. De mogelijke overvaller is daarbij overleden. De mede-eigenaar van de zaak raakte ernstig gewond. De politie onderzoekt nog altijd of er sprake is van een overval of een ruzie.

Gewonden buiten aangetroffen

In de winkel wordt goud ingekocht. De gewonden werden buiten aangetroffen, in de De Clerqstraat en de Elisabeth Wolffstraat. Zij zijn volgens een politiewoordvoerder “flink gewond en met grote spoed naar het ziekenhuis vervoerd”. Inmiddels is één van hen dus overleden.

Update 12.35 De juwelier is één van de gewonden en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Update 12.39 De Telegraaf heeft een foto gepubliceerd, waarop vermoedelijk één van de gewonden te zien is.

Update 12.55 Op deze video is te zien hoe één van de slachtoffers op straat wordt gereanimeerd:

Update 13.30 Ooggetuigen melden aan AT5 dat er sprake was van twee overvallers, waarvan één naar binnen is gegaan. De eigenaar lag op straat met het vleesmes nog in zijn lijf.

Update 14.00 Een van de twee gewonden na de steekpartij is overleden. Het andere slachtoffer is de mede-eigenaar van de juwelierszaak, hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Dat bevestigt het OM tegenover ThePostOnline.

Deurne

Eerder dit jaar ontstond grote ophef, toen vermoedelijk de vrouw van een juwelier twee overvallers doodstak in hun juwelierszaak. Het leidde tot een nationaal debat over tot op welke hoogte een juwelier zichzelf en zijn zaak mag verdedigen in het geval van een overval.

Dit bericht wordt aangevuld

Lees ook:
TPO-dossier in de zaak Deurne