ThePostOnline

Mensen met een mening – dinsdageditie

15-07-2014 19:23

“Haar olympische titel is maar een deel van de ongelooflijke erfenis die zij achterlaat. Alice Coachman was een inspiratie voor generaties atleten”

Het Amerikaanse olympisch comité heeft mooie woorden over voor de op 90-jarige leeftijd overleden Coachman. Zij was de eerste zwarte winnares van Olympisch Goud. (ANP)

 

“Het zal iedere Nederlander die ook een Marokkaans paspoort heeft de indruk geven tweederangs burger te zijn. En dat zijn burgerrechten als Nederlander hier slechts voorwaardelijk gelden. En dat is dan ook zo.”

Het anonieme Commentaar in NRC Handelsblad over de nieuwe terrorisme-wetgeving: bij een dubbel paspoort wordt het Nederlandse afgepakt. De anonieme NRC-scribent ziet dat niet zitten.

 

“Zo kan mijn cliënt niet zwemmen of in korte broek lopen, want dan is het (de enkelband) zichtbaar en duidelijk dat het om hem gaat.”

Volkert van der Graaf durft niet in korte broek over straat, vertelde zijn advocaat Stijn Franken gisteren aan de Haagse rechtbank. Opgetekend door de Telegraaf.

 

“Als ik nu de ironie laat varen, zie ik in dat kort geding van Van der G. een soort wraakneming. Ook tegen de man die hem hielp arresteren. Als Smolders in een afgelegen gehucht zou wonen, zou Van der G. wel een smoes verzinnen om daar ook te mogen komen. Zo is de man die voor zijn misdaad nooit spijt heeft betuigd en die niet tegen zijn verlies kan. Spijt en empathie komen in zijn vocabulaire niet voor.”

Sylvain Ephimenco twijfelt in Trouw openlijk aan de motieven van Volkert Van de G.

 

“De bril waardoor Nederlanders kijken naar euthanasie is sterk gekleurd door de media: euthanasie is een ‘moedige’ en ‘heldhaftige’ manier om een waardige dood te sterven.”

Elise van Hoek-Burgerhart en Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink zijn het, blijkens hun schrijven in het Reformatorisch dagblad, duidelijk niet eens met de pleidooien voor kindereuthanasie.

 

“Vrijwel alle commentaren zoomen vooral in op het gedrag van het zwemicoon zelf. Ik mis echter aandacht voor de rol van zijn omgeving. Blijkbaar hebben zijn ouders en zijn sportomgeving altijd gezwegen en hadden zij geen oog voor zijn worsteling. Het is de hoogste tijd dat sportbestuurders en coaches zich realiseren een belangrijke sleutel in handen te hebben om stilte en verlegenheid te doorbreken.”

Zwemlegende Ian Thorpe is ‘uit de kast’, maar Huub ter Haar schrijf tin Volkskrant dat we niet te vroeg mogen juichen over ‘successen’, maar verder moeten durven kijken, en vragen.

 

“Mar hy sei der altyd achteroan dat er yn Drachten noch net klear wie, dat er earst mei ús kampioen wurde woe. En wy wienen sa ticht by dat poadium. Hawar, ik begryp it wol, sa’n kâns komt mar ien kear lâns.”

Voor de nieuwe schipper van Drachten, Jeroen Pietersma kwam de overstap van Albert Visser naar Lemmer onverwacht, maar hij begrijpt de beslissing uiteraard volkomen.

 

“Kinderen die nu geboren worden zullen gemiddeld worden geconfronteerd met een tachtig jaar lange digitale geschiedenis. We zijn het toekomstige generaties verplicht om het debat te voeren over de berg aan digitale (privé)informatie die wordt opgebouwd.”

Jurist en internet expert Danny Mekic duidt in de NRC van vandaag de uitdagingen rondom ‘het recht om vergeten te worden’.