Opstelten: Situatie Schilderswijk onaanvaardbaar

12-08-2014 08:58

Het feit dat het stadsbestuur in Den Haag stil blijft over de ongeregeldheden in de Schilderswijk van afgelopen weekend, zorgt voor veel ontevredenheid, meldt De Telegraaf. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie noemt de ontstane situatie ‘onaanvaardbaar’.

Zondag moest de Mobiele Eenheid (ME)  ingrijpen bij een anti-IS-demonstratie en een tegenprotest, waarbij mensen met stenen gooiden. Zes van de ongeveer 200 tegendemonstranten werden opgepakt. Drie van hen zitten nog vast.

Vakantie

Intussen is burgemeester Jozias van Aartsen nog niet teruggekomen van zijn vakantie en heeft het stadsbestuur ook nog niet gereageerd op de ongeregeldheden. De Telegraaf schrijft verder dat Groep De Mos teleurgesteld is dat niemand mee wil doen aan een spoeddebat, waar de partij om had gevraagd.

Grenzen

In juli waren er ook al problemen bij een demonstratie in de stad. Bij dit pro-Palestijnse protest zouden anti-Joodse leuzen zijn geroepen. Burgemeester Van Aartsen vond toen bij monde van een woordvoerder dat er ‘geen grenzen waren overschreden’. Die uitspraak werd later overigens ontkend door Van Aartsen.

Geert Wilders (PVV) heeft intussen Kamervragen gesteld over de kwestie. Hij wil dat Van Aartsen zijn biezen pakt.