ThePostOnline

NOS stopt met De Avondetappe van Mart Smeets

19-12-2014 16:21

Wat al enige tijd rondzoemde in de wandelgangen is bevestigd door de NOS: wielerliefhebbers moeten het komende zomer doen zonder De Avondetappe op de late avond. In de plaats van De Avondetappe zullen Dione de Graaff en Henry Schut in de vooravond met een nieuw wielerprogramma komen. Dat heeft de NOS zojuist gemeld.

Rubriek voor Smeets

Hoe het programma zal gaan heten, is nog niet duidelijk. Volgens de NOS wordt het “een programma dat bovenop de koers zit en waarin alles draait om de Tour, de renners en de gasten”. Smeets zal middels een historische rubriek aan het programma verbonden blijven.

Reacties

Hoofdredacteur Maarten Nooter van de NOS stelt dat dit “het perfecte moment is om te vernieuwen”. Op de site van de NOS zegt Smeets het volgende over zijn stap terug: “Het is goed en verstandig dat de NOS voor een nieuwe koers kiest. Waar mijn gevoel soms zei ‘Waarom niet nog een jaar?’, zei mijn verstand direct ‘Zo is het goed geweest’. Het goed volgen van de Tour werd de laatste jaren fysiek steeds moeilijker, vandaar.”

Eindredacteur Martijn Hendriks kijkt alvast met weemoed terug: