Opinie

Haatzaaien en demoniseren met GroenLinks (3)

10-01-2015 22:27

De rancuneuze haatzaaiers van GroenLinks (afdeling Midden Drenthe) hadden duidelijk heel wat uit te leggen nadat ze in een tweet Geert Wilders, Geenstijl en Annabel Nanninga er van hadden beschuldigd ‘haat te zaaien’.

Veel twitteraars wilden weten hoe er dan precies haat wordt gezaaid met als gevolg dat de rancuneuze haatzaaiers van GroenLinks (afdeling midden-Drenthe) gingen wrijven in een vlek waarin je niet moet wrijven omdat ‘ie dan alleen maar groter wordt. Maarja, GroenLinks en realisme, het is en blijft een lastige combinatie.

Dus hier komt ie:

gl1

 

Ze hebben het hier dus over Annabel Nanninga van Jalta.nl, Geert Wilders en Geenstijl. De hele draad met vragen van een Twitteraar en de hilarische antwoorden van GroenLinks (afdeling midden-Drenthe) lees je hier.

Nóg grappiger was de mededeling die GroenLinks (afdeling midden-Drenthe) deed inzake de vraag of de islam wellicht niet ook haatzaait (en of Wilders, Geenstijl en Nanninga daarover misschien niet gewoon nuttige dingen schrijven): ‘De islam doet geen uitspraken die continue de polarisatie aanzwengelen’.

Het staat er echt!

Screen Shot 2015-01-10 at 21.46.54

 

Gek. Ik dacht dat de islam afgelopen woensdag in Parijs toch echt twaalf vrij redelijk polariserende argumenten bij de kop had. Maargoed, dat waren geen uitspraken maar kogels, dat is waar. Het is dus maar net hoe je ‘polarisering’ definieert, al geldt bij GroenLinks eigenlijk al sinds het uit de weg ruimen van ‘haatzaaier’ Pim Fortuyn dat kogels een stuk minder erg zijn dan democratische woorden. Ze blijven toch altijd iets obsessiefs hebben met geweld, die GroenLinksers. Met een soort van Stalinistisch genoegen wordt er openlijk gefantaseerd over het tegengaan van onwelgevallige meningen. Steeds maar weer.

Hoe dan ook, als ik moest kiezen te worden gepolariseerd door de vreedzame en tolerante islamisten die Charlie Hebdo hebben afgeslacht of door de opiniemakers van Geenstijl, Jalta danwel de democratie van de PVV weet ik wel wat ik kies. Maar ik ben dan ook niet iemand die snel ‘dit is geen gewoon rechts maar extreem rechts’ in de richting van mijn toch al zo zwaar bedreigde politieke opponenten schreeuw en al helemaal niet iemand die na het grootste zetelverlies uit de politieke geschiedenis ‘maar we hebben het populisme teruggedrongen’ tegen de camera schreeuwt.

Tot slot: GroenLinks midden-Drenthe blijk ook in de praktijk in de gemeenteraad net zo agressief, rancuneus, onfatsoenlijk, asociaal en onverdraagzaam als op Twitter. Lees maar: wie het niet met GroenLinks eens is wordt tijdens een ‘debat’ (lol) gewoon uitgescholden voor ‘racist!’.

Zouden ze in midden-Drenthe niet gewoon eens aan de ‘toon van het debat’ en ‘fatsoen’ moeten gaan denken? Of wordt er binnekort in midden-Drenthe gewoon gepolariseerd met kogels? Ik raad Charles de Haas van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork in elk geval aan wat voorzichtiger te doen de eerstvolgende keer dat hij naar een mediapark gaat. Als je eenmaal tot ‘racist’ bent gemaakt door GroenLinks weet je maar nooit hoe het afloopt.

En zo ging er ook vandaag weer een zeteltje of wat naar Wilders. Dankzij GroenLinks.

Graag gedaan!