Doekle Terpstra bevestigt naamsverandering #InHolland


: 11-05-2011 09:30 uur

Afgelopen dinsdagavond konden 450 studenten van InHolland een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen van college van bestuurvoorzitter Doekle Terpstra. De studenten kregen uitleg over het recente nieuws dat de afgelopen dagen naar buiten gekomen is.

Tijdens de bijeenkomst is er ook door de voorzitter bevestigd dat InHolland een andere naam zal krijgen. Dit meldt het NRC. Volgens de krant was het al een tijd bekend dat de hogeschool een naamsverandering wilde ondergaan, vanwege het feit dat InHolland een verzameling van regionale hogescholen wil maken die minder centraal bestuurd wordt.

Het is overigens niet geheel onbegrijpelijk dat InHolland haar naam wil veranderen, nadat in een rapport duidelijk werd dat enkele InHolland-opleidingen hbo-onwaardig bleken.

Reacties:

 1. De naam Inholland lijkt te bezoedeld te zijn door alle negatieve kritiek. Beetje als het Buckler-effect na de oudejaarsconference van Youp jaren geleden. Maar alleen naamsverandering negeert wat er echt aan de hand is. Dagtaak gaat hier vandaag op in http://bit.ly/jfyAJd.

  Succes Doekle en vooral studenten aan Inholland!

 2. Freek ter Schut:

  Prima idee, het wordt: “Terpstra University”, genoemd naar deze grote denker en doener met niet alleen een mavo diploma maar zelfs een echt havo diploma, hulde!

 3. joop:

  elbers high school ? ‘breed’ toegankelijk

 4. Jeroen:

  Wat een gelul is dit! Dit is juist ONTKRACHT tijdens de bijeenkomsten. Ze willen juist NIET de naam veranderen, omdat het juist van INHolland blijft. Check je bronnen beter!

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten