Gratis diploma en baangarantie bij #Doekle Terpstra


: 12-05-2011 11:15 uur

Is het een vliegtuig? Nee. Een vogel? Nee. Het is onze supervoorzitter Doekle Terpstra die even de studenten van Inholland komt redden als een soort Superman. Samen met de hogeschool probeert uitzendbureau Doekle de studenten die dit jaar afstuderen te helpen met het vinden van een baan. Zij hoeven niet meer bang te zijn dat ze zonder werk komen te zitten. De Nederlandse uitzendsector heeft hier afspraken over gemaakt met de ‘gedupeerde’ hogeschool.

Uitzendbureau Doekle heeft zijn woord gegeven dat hij zijn best gaat doen om studenten een baan te geven. Volgens de voorzitter van de Algemene Bond Uitzendondernemingen Hans Kamps gaat het hierbij dan ook niet om een tijdelijk contract maar om een volwaardige baan.

Eindelijk dan een lichtpuntje voor de studenten van InHolland. Het is een goede zaak voor deze studenten om te weten dat zij zich niet druk hoeven te maken over hun toekomst. Maar is het niet gek dat er nu studenten zijn die eigenlijk geen recht hebben op een HBO diploma, wel een HBO waardige baan krijgen.

Uitzendbureau Doekle probeert hier tijd te winnen door met geld te smijten. Er is niemand die u een baan kan garanderen tenzij u zich inschrijft bij uitzendbureau Doekle. Bovendien is het aan de werkgever zelf of hij iemand aanneemt met een InHolland diploma en ligt die keuze niet bij onze ‘superheld’ Doekle.

Reacties:

 1. Freek ter Schut:

  InHolland moet ophouden te bestaan anders blijft dit megalomane fusieproduct steeds de verkeerde macho-bestuurders aantrekken (zoals Terpstra en anderen voor hem). Terug naar kleinere, herkenbare en aanspreekbare scholen die door de arbeidsmarkt herkend en gewaardeerd worden. Welke idioot denkt nog dat grootschaligheid samengaat met kwaliteit? Dat geldt alleen in de bulkindustrie: onderwijs is dat hopelijk niet! En Terpstra moet gewoon terug naar de vakbond. Het is een lege schreeuwer met geen enkel concreet succes op zijn naam.

 2. petra:

  Ben zelf (lang geleden) student geweest bij InHolland. Ben over gestapt naar een andere Hogeschool na een vernietigend rapport over mijn opleiding in 1997!!!!
  Het is dus al jaren bekend dat InHolland niet functioneert en er is nog geen verandering zichtbaar. Dit soort garanties zullen in de praktijk niet veelopleveren voor de studenten ben ik bang; het zal wel gebakken lucht blijken.
  Kies voor een goede opleiding en laat InHolland links liggen!

 3. Ar:

  Met deze actie geven ze eigenlijk al aan dat hun studenten geen enkel hooggeschoold talent hebben waar de arbeidsmarkt op zit te wachten. In de HBO wereld is kennelijk alles te koop: diploma’s, cijfers en nu ook werk. Maar waarom ook niet? De meeste Hbo’ers doen tegenwoordig het werk waar je vroeger überhaupt geen scholing voor nodig had, de meeste van hen zijn nou niet bepaald de ingenieurs en financieel analisten die de HTS en HEAO ooit afleverde. En toch durven die doorgestroomde mbo vrijetijd specialisten zich nog hoger opgeleid te noemen.

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten